Saeimas priekšsēdētajas apsveikums neatkarības de facto atjaunošanas 21.gadadienā (91)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas tauta izšķirīgos brīžos ir spējusi vienoties kopīgiem mērķiem un stādīt savu valsti un tās nākotni augstāk par visu.

Pirms 21 gada — 1991.gada 21.augustā — Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu». Šis ir ļoti svarīgs datums mūsu tautai un valstij, jo tika noslēgta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana de facto. 21.augusts Latvijai atnesa faktisko valsts neatkarību un atjaunoja to valsti, ko mūsu tēvu tēvi izveidoja 1918.gadā, ko Latvijas tauta turēja ieslēgtu savās sirdīs smago okupācijas gadu laikā un ko plecu pie pleca nosargājām barikādēs.

Sagaidot Latvijas neatkarības atjaunošanas divdesmit pirmo gadadienu, aicinu ikkatru atkal atsaukt atmiņā mūsu valsts pirmsākumus, laiku, kad savu valsti bijām zaudējuši, un to mīlestību pret Latviju, ko izjutām neatkarības atgūšanas laikā un atgriežoties demokrātisko un brīvo valstu saimē. Ar šādām domām un attieksmi mēs spēsim dot savai valstij jaunu izrāvienu, kas nepieciešams drošas un pārtikušas nākotnes veidošanai mums ikvienam.

Jau šobrīd, pārvarot ekonomisko krīzi, esam atkārtoti apliecinājuši savu spēju vienoties kopīgam mērķim un valsts intereses stādīt augstāk par individuālajām. Turklāt šobrīd — laikā, kad Eiropā joprojām ir aktuālas reformas un dzelžaina disciplīna, mēs jau esam raduši iespēju samazināt atsevišķus nodokļus un pārdomātas ekonomiskās politikas rezultātā pirmo reizi kopš 2007.gada veikt budžeta grozījumus un piešķirt papildu līdzekļus prioritāriem mērķiem. Tas nenoliedzami ir sasniegums un apliecinājums mūsu izaugsmei.

Taču galvenā panākumu atslēga ir nevis stingra finanšu disciplīna vien vai paļaušanās tikai uz ārvalstu palīdzību, bet gan pārmaiņu veikšana pašu rokām. Ikviens cilvēks ir svarīgs — gan Latvijā, gan ārpus tās dzīvojošais, jo Latvija — tie esam mēs paši. Cik spēcīgi mēs katrs būsim iesakņojušies šajā zemē, lai kur mēs dzīvotu, noteiks mūsu pašu un mūsu valsts nākotni. Valsts izaugsmei no jauna ir nepieciešams atbalsts visā sabiedrībā, lai ļaudis būtu gatavi iet šo ceļu visi kopā.

Mēs kopīgi veidojam mūsu ikdienu un kopīgiem spēkiem rakstām mūsu valsts vēsturi, kas tiks nodota mūsu bērniem un mazbērniem. Vēlu mums visiem, lai Latvija atkal kļūst par tādu vietu, kurā ļaudis var dzīvot drošībā, stabilitātē un labklājībā.

Svinēsim šo svētku dienu un godināsim mūsu Latviju visi kopā!

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu