Video: Stārķis lidojuma laikā ietriecas automašīnas vējstiklā (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Putnu pazinēji ir pārsteigti – gadījums, kad stārķis lielā ātrumā ietriecas braucošas automašīnas vējstiklā ir nebijis gadījums. Visticamāk, putns vienkārši sajucis prātā.

«Viņš bija virs manis un strauji pikēja lejā. Es biju bezspēcīgs kaut ko darīt,» Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Panorāma» izteicies mikroautobusa vadītājs Aļģis, kura spēkrata priekšējā stiklā kā zibens no skaidrām debesīm ietriecās stārķis.

Aļģis saka, ka nezina, kā viņam izdevies izglābties no lielākas nelaimes. «Labi, ka labi beidzās. Labi, ka mašīna pretī nenāca,» turpina pieredzējušais šoferis.

Negadījumā putns gājis bojā, taču, par laimi, cilvēki notikušajā nav guvuši ievainojumus.

Putnu pazinēji atzīst, ka tieši rudenī, pārlidojumu laikā, uz Latvijas ceļiem iet bojā simtiem putnu. Taču gadījums, kad stārķis tiešā tēmējumā triecas mašīnas logā un mirst, ir pārsteigums pat viņiem.

Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta doktore Māra Janaus saka: Tāpat, kā visa cita dzīva radība, arī stārķi ir gudrāki vai dumjāki. Viņi var saslimt gan fiziski, gan psihiski. Ir novirzes no normālas uzvedības.»

Plašāk skaties LTV sižetā! (Brīdinām, ka video redzami nepatīkami skati!)

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu