Smilšu kalnu pie Vanšu tilta liks aizvākt piespiedu kārtā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tā kā ir beidzies termiņš, līdz kuram SIA «Juglas krasti» bija jānodrošina pie Vanšu tilta esošās smilšu kaudzes izvešana, turklāt augusta sākumā beigusies arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izdotā atļauja par smilšu krāvuma pagaidu novietošanu Pieejas kanāla kreisajā pusē Balastu dambī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzdevis atbildīgajām pašvaldības amatpersonām uz nākamo domes sēdi gatavot lēmumprojektu par tā piespiedu novākšanu.

Rīgas domē portāls «Apollo» uzzināja: ņemot vērā, ka no 1. augusta smilšu krāvuma pagaidu atrašanās Daugavas kreisajā krastā pie Vanšu tilta ir nelikumīga, un tās īpašnieks SIA «Juglas krasti» reālus teritorijas sakārtošanas darbus līdz pat šim brīdim nav uzsācis, pirmdien Ameriks bija sasaucis darba sanāksmi, lai lemtu par pašvaldības rīcību situācijas risināšanā.

«Smilšu krāvums degradē apkārtējo vidi un pilsētas ainavu, tā atrašanās vieta rada apdraudējumu sabiedriskajai drošībai, tāpēc, ja smilšu īpašnieks tās mēneša laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas neaizvāks pats, to izdarīs Rīgas dome, pēc tam izmaksas, kas saistītas ar smilšu pārvietošanu, piedzenot no SIA «Juglas krasti». Kamēr uzņēmējs nebūs atlīdzinājis domei visus izdevumus, kas būs radušies smilšu kaudzes pārvietošanas rezultātā, viņam būs liegta iespēja turpmāk ar tām rīkoties,» brīdina Ameriks.

Smiltis 75 000 kubikmetru apjomā, kas iegūta, padziļinot Daugavas gultni, pērn par 82 3500 latiem no Rīgas Brīvostas iegādājās SIA «Juglas krasti».

Saskaņā ar vienošanos uzņēmumam līdz šā gada jūlija beigām bija jāveic pilnīga smilšu izvešana, papildus nodrošinot arī vides sakopšanu pagaidu krautnes vietā un jebkuru piesārņojumu novēršanu, gadījumā, ja tāds būtu radies.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu