Apguldē top projekts jaunajiem celtniekiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jonišķu lauksaimniecības skola Lietuvā, sadarbībā ar Apguldes arodvidusskolu Latvijā , uzsāka projektu topošajiem celtniekiem «Integrētas praktisko mācību bāzes izveidošana celtniekiem Jonišķu un Apguldes skolās», portālu «Apollo» informēja Helēna Eglīte, Apguldes AVS projekta koordinatore.

Jaunā projekta galvenais mērķis ir radīt modernu materiāli tehnisko bāzi audzēkņu profesionālai sagatavošanai, izveidot un aprīkot modernas mācību klases flīzēšanai un dekoratīvai apmešanai, attīstīt pārrobežu sadarbību starp audzēkņiem un pasniedzējiem.

Ēku celtnieki un apdares darbu tehniķi jau nākošgad varēs praktiskās iemaņas apgūt jaunās, skaistās telpās ar modernu flīzēšanas instrumentu un materiālu aprīkojumu. Savukārt dekoratīvo apmešanu audzēkņi dosies apgūt uz Jonišķu lauksaimniecības skolu.

Projekts tiks īstenots 24 mēnešu laikā un tā mērķauditorija ir Apguldes arodvidusskolas un Jonišķu lauksaimniecības skolas audzēkņi, kuri apgūst ēku celtnieku un apdares darba tehniķa specialitāti un pasniedzēji.

Projekta ietvaros topošajiem celtniekiem tiks organizētas praktisko mācību sesijas un radošās darbnīcas ar modernajām tehnoloģijām gan Apguldē, gan Jonišķos, kur celtniecības speciālisti mācīs audzēkņus un pasniedzējus darboties ar inovatīviem materiāliem un tehnoloģijām.

Lai celtu profesionalitāti un kompetenci darbā ar jauniešiem un dalītos vērtīgā pieredzē, skolu praktisko apmācību pasniedzējiem un projekta dalībniekiem ir paredzēti 2 semināri un 2 konferences, kā arī būvniecības izstādes apmeklējums Parīzē.

Visās projekta aktivitātēs piedalīsies abu pārrobežu skolu audzēkņi, kas nākotnē veicinās starpkultūru saziņu un pārrobežu sadarbību.

Projektā paredzēts rekonstruēt Jonišķu un Apguldes skolu praktisko nodarbību telpas, aprīkot ar modernām tehnoloģijām un no katras skolas apmācīt 100 audzēkņus.

Apguldes arodvidusskolas praktisko nodarbību telpas nav rekonstruētas no 1973. gada, tādēļ par šo projektu jo īpaši priecāsies skolas audzēkņi un pasniedzēji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu