Igaunijā ir atklāts Ledus laikmeta centrs (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.visitestonia.com

Tartu apriņķī, Eksi ciemā, ir atvērts interaktīvais Ledus laikmeta centrs, kurā gan bērni, gan pieaugušie var uzzināt par dzīvi ledus laikmetā, pēdējiem mamutiem un liecībām par aizgājušā laikmeta diženumu, portālu «Apollo» informēja Jeļena Gavrilova, sabiedrisko attiecību konsultante.

Ledus laikmeta centrā ir trīs stāvi ar daudzām izglītojošām un izklaidējošām ekspozīcijām, iespaidīgiem audiovizuāliem materiāliem un neierastiem eksponātiem. Pirmais stāvs atklāj Ledus laikmetu un ledus nozīmi mūsdienās. Apmeklētāji var apskatīt tajā periodā dzīvojošos dzīvniekus reālā izmērā - mamutu, briedi, alu lauvu, kā arī polāro lāci u.c. Centrā ir apskatāmas arī interaktīvas filmas, un ikviens ir aicināts piedalīties dažādās spēlēs, kas ļauj vairāk iepazīt Ledus laikmetu.

Otrajā stāvā apmeklētāji var atklāt Ledus laikmeta pēdas Igaunijā - kā Ledus laikmets ietekmēja Igaunijas teritoriju pagātnē un kādas ir šī laikmeta sekas mūsdienās. Trešajā stāvā tiek attēlota cilvēka loma klimata izmaiņās - daudz izglītojošas informācijas par laika prognozēm un ietekmi uz ekoloģisko situāciju pasaulē.

Ledus laikmeta centrs, kuru plānoja vairāk nekā 5 gadus, darbojas jau mēnesi. To apmeklējuši aptuveni 30 000 cilvēku, tostarp arī daudz tūristu no Latvijas.

Ledus laikmeta centrs atrodas skaista Saadjärv ezera krastā, kas ļauj apmeklētājiem ne tikai atraktīvā veidā iegūt vērtīgu informāciju par Ledus laikmetu, bet arī lieliski atpūsties pie ūdens. Vasarā ir iespējams peldēt, makšķerēt, kā arī ieturēt gardas pusdienas uz plosta.

Biļete Ledus laikmeta centrā maksā 6 eiro pieaugušajiem un 3 eiro - bērniem, studentiem un pensionāriem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu