Krievijā aktīvisti vēršas tiesā pret Madonnu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par atbalsta izteikšanu homoseksuāļiem vairāki aktīvisti Krievijā vērsušies tiesā pret popdīvu Madonnu, pieprasot piedzīt no dziedātājas 333 miljonu rubļu (5,96 miljonu latu) lielu kompensāciju, pirmdien pavēstīja prasības iesniedzēju advokāts.

Prasība tiesā iesniegta piektdien.

Tā vērsta gan pret pašu Madonnu, gan viņas Sanktpēterburgas koncerta rīkotājiem, gan arī koncerta norises vietas - koncertzāles - vadību.

Prasību iesnieguši deviņi cilvēki, tostarp Krievijas pilsoņu arodbiedrības aktīvisti, kuri uzstāj, ka viņus aizskāris Madonnas paustais atbalsts homoseksuāļiem.

Maskavas rajona tiesas pārstāve apstiprināja, ka prasība saņemta, un tiesa līdz šīs nedēļas beigām nolems, vai to pieņemt izskatīšanai.

LETA jau ziņoja, ka Madonna koncertā Sanktpēterburgā augusta sākumā uzstājās melnā apakšveļā, demonstrējot apmeklētājiem uz muguras uzrakstīto saukli «No Fear» («Bez bailēm»). Viņa aicināja klausītājus «izrādīt mīlestību un atbalstu geju kopienai».

Daudzi koncerta apmeklētāji valkāja rozā aproces geju un lesbiešu kopienas atbalstam, kas tika dalītas pie ieejas pasākumā.

Iepriekš homoseksuālistu atbalstītāji bija aicinājuši Madonnu atcelt koncertus Krievijā, šādi paužot atbalstu geju un lesbiešu kopienai Krievijā.

Šā gada februārī Sanktpēterburgā tika pieņemts likums, kas paredz, ka ikvienam, kurš piedalās «publiskos aktos», lai propagandētu homoseksualitāti, biseksualitāti vai transdzimuma identitāti nepilngadīgo vidū, draud līdz 3000 rubļu (50 latu) liela sodanauda, bet šādu pasākumu organizatoriem līdz 50 000 rubļu (900 latu) liels naudassods.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu