Dombrovskis prognozē koalīcijas atbalstu budžeta grozījumiem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Koalīcijā ir panākta vienošanās par šā gada budžeta grozījumiem, tāpēc var prognozēt koalīcijas atbalstu tiem šīs nedēļas Saeimas balsojumā un arī otrajā lasījumā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Taujāts, vai kādiem no koalīcijas partneriem ir iebildumi pret sagatavotajiem budžeta grozījumiem, Dombrovskis norādīja, ka par budžeta grozījumiem vairāk nekā mēnesi tika diskutēts valdībā, tāpēc visas vēlmes un iebildumi iespēju robežās tika sabalansēti.

Premjers piebilda, ka patlaban budžeta grozījumi paredz, ka šā gada budžeta deficīts nepārsniedz 1,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP). «Jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka mēs nevaram visus papildus vai virsplānā ieņēmumus sadalīt papildus tēriņiem,» sacīja valdības vadītājs. Arī nākamgad esot nosprausts mērķis turpināt samazināt budžeta deficītu, lai tas nepārsniegtu 1,4% no IKP. Latvijai ir arī noteiktās apņemšanās par budžeta deficītu samazināšanu, atgādināja Dombrovskis.

Šodienas koalīcijas sadarbības padomes sēde ilga vien aptuveni pusstundu, un tajā esot izskatīti jautājumi, kas skar šīs nedēļas Saeimas un valdības darba kārtību.

Kā ziņots, Saeima par šā gada valsts budžeta grozījumiem lems ārkārtas sesijas sēdē 22.augustā, šodien nolēma Saeimas prezidijs.

Plānots, ka parlamenta sēdē valsts budžeta grozījumu likumprojektu pakete tiks nodota izskatīšanai komisijās un tiks skatīta 1.lasījumā, liecina Finanšu ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka 2012.gada budžeta grozījumos prioritārajiem pasākumiem Ministru kabinets nolēmis sadalīt papildu 70 miljonus latu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu