Naftas cena sasniedz trīsarpus mēnešos augstāko līmeni (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien uzrādījušas kāpumu, ASV vieglās jēlnaftas cenai sasniedzot augstāko līmeni pēdējo trīsarpus mēnešu laikā saistībā ar saspīlējumu starp Irānu un Izraēlu, kā arī cerībām par ekonomikas atveseļošanos.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena septembra piegādēm pirmdien uz brīdi sasniedza 96,53 dolārus (54,92 latus) par barelu, reģistrējot augstāko līmeni kopš 11.maija.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā WTI cena nokritās līdz 96,15 dolāriem (54,7 latiem) par barelu, kas ir par 0,14 dolāriem vairāk nekā biržas slēgšanas brīdī piektdien.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena oktobra piegādēs palielinājusies par 0,66 dolāriem - līdz 114,37 dolāriem (65,07 latiem) par barelu.

Analītiķi skaidro, ka pieaugumu naftas tirgū galvenokārt veicinājis aizvien pieaugošais saspīlējums Tuvajos Austrumos un pazīmes par iespējamiem jauniem ekonomikas stimulēšanas pasākumiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu