Budžeta grozījumi ir pretrunā ar pausto, ka Latvija izgājusi no krīzes (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šā gada budžeta grozījumi ir pretrunā ar iepriekš valdības pausto par to, ka Latvija izgāja no krīzes, uzskata apvienības «Saskaņas centrs» (SC) frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins.

Agešins aģentūrai LETA sacīja, ka SC par atbalstu budžeta grozījumiem lems frakcijas sēdē, kas varētu notikt stundu pirms Saeimas ārkārtas sēdes, kas paredzēta 22.augustā plkst.11.

SC pārstāvis akcentēja, ka algu pielikums skolotājiem, par kuru runā valdība, ir tikai pirmais solis, un nepieciešams skaidri pateikt, kad vēl tiks paaugstinātas algas šīs profesiju pārstāvjiem - jāizveido algu palielināšanas grafiks gan skolotājiem, gan policijas darbiniekiem. Turklāt krīzes laikā algas tika samazinātas vairāk, nekā tagad tās plānots palielināt, piebilda Agešins.

Viņš pauda viedokli, ka valdības darbi nesaskan ar vārdiem, un šā gada budžeta grozījumi ir pretrunā ar iepriekš pausto par iziešanu no krīzes, jo tad algas skolotājiem un policijas darbiniekiem būtu jāpalielina līdz pirmskrīzes līmenim.

Politiķis arī uzsvēra, ka ir «ļoti dīvaini», ka neviens no ministriem nepiedāvāja SC apspriest budžeta grozījumus to izstrādāšanas laikā. Arī sociālie partneri esot iepazīstināti ar budžeta grozījumiem neilgi pirms valdības lēmuma par tiem, norādīja Agešins.

Kā ziņots, Saeima par šā gada valsts budžeta grozījumiem lems ārkārtas sesijas sēdē 22.augustā, šodien nolēma Saeimas prezidijs. Plānots, ka parlamenta sēdē valsts budžeta grozījumu likumprojektu pakete tiks nodota izskatīšanai komisijās un tiks skatīta 1.lasījumā.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) prognozē, ka koalīcijas partneri atbalsīs budžeta grozījumus šīs nedēļas Saeimas balsojumā un arī otrajā lasījumā.

Jau vēstīts, ka 2012.gada budžeta grozījumos prioritārajiem pasākumiem Ministru kabinets nolēmis sadalīt papildu 70 miljonus latu.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu