Policija no fotoradaru ieviesēja saņēmusi skaidrojumu uz 200 lapām (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts policija (VP) no fotoradaru ieviesējas «Vitronic Baltica un partneri» («Vitronic») ir saņēmusi situācijas skaidrojumu un priekšlikumus problēmu risināšanai, kas kopā ar pielikumiem apkopoti teju uz 200 lapām.

Kā aģentūru LETA informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma, šo situācijas skaidrojumu par laikus nepildītajām līgumsaistībām «Vitronic» nosūtījis kā atbildi uz VP 24.jūlija paziņojumu par fotoradaru līguma laušanu.

«Skaidrojumi ir diezgan apjomīgi, tāpēc saskaņā ar līguma nosacījumiem VP tie ir jāizvērtē ne ilgāk kā desmit darbdienu laikā, lai pieņemtu atbilstošu lēmumu,» aģentūrai LETA sacīja Holma.

Ņemot vērā skaidrojumu un priekšlikumu ievērojamo apjomu, VP pagaidām nav gatava komentēt no «Vitronic» saņemto dokumentu saturu.

Iepriekš LETA ziņoja, ka, visticamāk, «Vitronic» radušos situāciju skaidros ar negaidītām grūtībām iegūt fotoradaru izvietošanas vietām blakus esošo zemes īpašnieku piekrišanu viņu zemi izmantot elektrības kabeļu pievilkšanai, lai varētu darbināt fiksētās ātruma mērīšanas ierīces. Uzņēmums arī, visticamāk, apgalvos, ka «Latvijas Krājbankas» krahs pērn novembrī apgrūtinājis projekta finansēšanu.

Kā ziņots, 24.jūlijā VP paziņoja par nodomu lauzt līgumu ar «Vitronic», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus. Tam sekoja paziņojums, ka 27.jūlijā tiesā ir ierosināta «Vitronic» tiesiskās aizsardzības procesa lieta. Saskaņā ar tiesas lēmumu «Vitronic» divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Pēc VP paziņojuma 20 darba dienu laikā jeb līdz 22.augustam uzņēmumam tika dots laiks sniegt paskaidrojumus par līguma neizpildi. Pēc paskaidrojumu saņemšanas VP desmit darbdienu laikā jāizlemj par situācijas skaidrojuma un priekšlikumu noraidīšanu un līgums tiks uzskatīts par izbeigtu ar 2012.gada 22.augustu, vai arī jāatzīst privātā partnera skaidrojums par atbilstošu un jānosaka līgumsaistību izpildīšanas termiņš, kas nedrīkst pārsniegt vienu mēnesi.

VP ar paziņojumu par nodomu lauzt līgumu nāca klajā pēc tam, kad līdz 23.jūlijam «Vitronic» kopumā bija uzstādījis un VP nodevis 27 stacionāros fotoradarus, bet piecās vietās bija uzstādīti betona pamati un notika elektrības pievades darbi.

Jau ziņots, ka saskaņā ar noslēgto līgumu uzņēmumam pavisam bija jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 60 jābūt tikai butaforijām. Papildus tam komersantam jānodrošina arī 30 pārvietojamo fotoradaru darbība.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu