Čehija piedzīvojusi karstāko dienu valsts vēsturē (26)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdienas pēcpusdienā Čehijā reģistrēts absolūtais karstuma rekords - Dobričovices pilsētā, kas atrodas 25 kilometrus uz dienvidrietumiem no Prāgas centra, gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +40,4 grādiem, paziņoja Čehijas Hidrometeoroloģijas institūts.

+35..+40 grādu svelme pirmdien skāra valsts lielāko daļu, tostarp vietām galvaspilsētā gaiss sakarsa līdz +40,0 grādiem.

Iepriekšējais Čehijas karstuma rekords bija 1983.gada 27.jūlijā Prāgā reģistrētie +40,2 grādi.

Jau ziņots, ka līdzīga gaisa temperatūra kā Čehijā pirmdien bija daudzviet Eiropas centrālajā un dienvidu daļā. Brīdinājums par ļoti augstu gaisa temperatūru bija spēkā vismaz 15 Eiropas valstīs. Daļā Vācijas, Čehijas un Itālijas brīdinājumam bija sarkanā krāsa, kas nozīmē draudus dzīvībai.

Brīdinājums par otrdien gaidāmu lielu svelmi izsludināts vismaz 16 Eiropas valstīs, tostarp Itālijā un Serbijā noteikta augstākās pakāpes jeb sarkanā trauksme. Čehijā, Polijā un Vācijā gaisa temperatūra otrdien nedaudz pazemināsies, bet karstums pieņemsies spēkā Balkānu valstīs, kur augstākā gaisa temperatūra gaidāma tikai nedēļas otrajā pusē.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu