Vācija nav jutusi lielu ieceļotāju vilni no Latvijas (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lai arī Latvijas iedzīvotāju interese par darba iespējām Vācijā pēc pilnīgas darba tirgus atvēršanas pieaugusi, Vācija nav izjutusi lielu ieceļotāju vilni no Latvijas, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunā Vācijas vēstniece Latvijā Andrea Viktorīna.

«Pagājušajā gadā, ņemot vērā, ka 2011.gada 1.maijā tika pilnībā atvērts Vācijas darba tirgus, pieauga Latvijas iedzīvotāju interese par darba iespējām Vācijā. Tomēr mēs nejutām lielu ieceļotāju vilni,» teica diplomāte.

Viņa norādīja, ka pagājušā gada nogalē Vācijā kopumā bija reģistrēti 18 263 Latvijas pilsoņi.

Vienlaikus Viktorīna uzsvēra, ka arī Latvijā dzīvojot liels skaits vāciešu, proti, aptuveni 3500 cilvēki, un Latvija viņu acīs kļūstot aizvien pievilcīgāka. Piemēram, patlaban Rīgā studējot aptuveni 400 vācu studentu. Tāpat pērn Latviju apmeklējuši vairāk nekā 110 000 vācu tūristu.

«Salīdzinot ar 2010.gadu, [tūristu skaita] pieaugums ir 15%. Arī šogad varam rēķināties ar to, ka apmeklētāju skaits no Vācijas pieaugs, it īpaši kruīzu segmentā. Latvijas brīnumskaistā daba, daudzpusīgais kultūras mantojums un skaistā galvaspilsēta Rīga piesaista vācu tūristus,» teica vēstniece.

Kā ziņots, no 2011.gada maija Vācija plāno atcelt noteikumus, kas ierobežo darbaspēka pārvietošanos no jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp arī no Latvijas.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu