KM un NA mērķis ir padzīt «Jauno vilni» no Jūrmalas (116)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kultūras ministrijas un Nacionālās apvienības mērķis ir panākt, lai muzikālais konkurss «Jaunais vilnis» nākamgad Jūrmalā nenotiktu, - informē «Neatkarīgā Rīta Avīze» (NRA).

Konkrēts rīcības plāns «politizētā pasākuma iznīdēšanai» vēl neesot izkristalizējies, taču apņēmība panākt, lai skaļi kritizētais un pulgotais pasākums kopā ar viesiem un Krievijas naudu pamestu Latviju, ir nostiprinājusies. Par to liecina notikušais apvienotajā Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas un partijas valdes sēdē, kurā piedalījušies arī kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes biroja pārstāvji, raksta NRA.

Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne laikrakstam stāsta, ka ministres gaumei «Jaunā viļņa» daiļrade nav pieņemama, taču noliedza, ka ministrijā tiktu kalti plāni konkursu padzīt no Latvijas. Ministre tikai vēlējusies panākt, lai konkursa viena diena tiktu atvēlēta tikai Latvijas māksliniekiem, dodot viņiem iespēju ar sevi iepazīstināt Krievijas klausītājus. Līne nenoliedzot konkursa līdznestos ekonomiskos ieguvumus, kuru dēļ pasākums esot pat nepieciešams.

Uzstādījumam panākt, lai «Jaunais vilnis» nākamgad Jūrmalā nenotiktu, nav piekritis tikai viens, kas arī iepriekš nav slēpis savu viedokli par šo konkursu un tā pienesumu valsts tautsaimniecībā, - Romāns Naudiņš. »«Jaunais vilnis» ir brīdis, kad Jūrmala atdzīvojas. Nopelna viesnīcas, tirgotāji, amatnieki, uzplaukst viss servisa bizness. Dzintaru koncertzāle ir pārpildīta nedēļas garumā. Tas ir nozīmīgs pienesums, un mēs nevaram izlikties to neredzam,» līdzīgi daudziem Jūrmalas un Rīgas uzņēmējiem uzskata Naudiņš.

Sašutuši par šādiem ministrijas un NA plāniem esot laikraksta aptaujātie restorānu un krogu īpašnieki. «Tā nedēļa, kurā Jūrmalā notiek «Jaunais vilnis», man palīdz izdzīvot visu pārējo gadu, jo tūristiem no Krievijas ir plašāks vēriens un kapeikas viņi skaita krietni mazāk nekā rietumnieki. Pats konkurss un tajā skanošā mūzika man pašam ir bijis nebijis, kaut kādu saikni ar politiku arī nespēju saskatīt pie labākās gribas,» saka kāda Rīgas restorāna īpašnieks Normunds, kas tikai «Jaunā viļņa» viesu un klausītāju dēļ vasarā atver ēstuvi arī Jūrmalā.

«Latvijas balzama» apkopotie dati liecina, ka konkursa laikā uzņēmuma produkcijas noiets palielinājies par 62%.

Statistika liecina, ka viens tūrists no Krievijas, kas vidēji Latvijā atstāj 1300 eiro (ap 900 latu), ir vairākas reizes «ienesīgāks» nekā lietuvietis, vācietis vai kāds cits rietumvalstu tūrists.

Komentāri (116)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu