Ķīlis lūdz Konkurences padomi vērtēt situāciju mācību grāmatu tirgū (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pēc ministra Roberta Ķīļa (RP) rīkojuma pagājušajā piektdienā Konkurences padomei (KP) nosūtījusi apkopojumu par pēdējo piecu gadu laikā veiktajām mācību līdzekļu iegādēm vispārējās izglītības iestādēs. Ministrs lūdzis izvērtēt konkurences apstākļus mācību literatūras tirgū, lai nodrošinātu tirgus uzraudzību iedzīvotāju interesēs un novērstu iespējama monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, portāls «Apollo» uzzināja IZM.

Ministrija vienlaikus lūgusi KP sniegt rekomendācijas situācijas uzlabošanai.

Jūnijā IZM sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm un speciālistiem apkopoja informāciju par mācību grāmatu iegādēm. Apkopojot informāciju, secināts, ka pēdējo piecu gadu laikā vispārizglītojošās dienas skolās ir iegādāti 2,9 miljoni grāmatu, no kurām 2,2 miljoni ir mācību grāmatas.

Pagājušajā mācību gadā Latvijas vispārizglītojošo skolu bibliotēkās bija 12 miljoni grāmatu (apmēram 60 grāmatas uz vienu skolēnu), no tām 6,2 miljoni mācību grāmatas. No 1,12 miljoniem latu, kas 2010.gadā izlietoti mācību grāmatu iegādei, 14 % (157 000 latu) piešķirti no valsts budžeta, bet pārējie 86 % no pašvaldību budžeta.

Apkopojot informāciju konstatēts, ka vairāk kā pusi no mācību literatūras izglītības iestādes iegādājas vienā izdevniecībā un līdz ar to IZM vērsusies KP ar lūgumu nodrošināt izvērtējumu un sniegt atzinumu par konkurences apstākļiem mācību literatūras tirgū.

Pašlaik, kamēr KP izvērtē iesniegto informāciju un situāciju mācību grāmatu tirgū, Izglītības un zinātnes ministrija un ministrs no plašākiem komentāriem atturēsies.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu