«Pussy Riot» atbalstītāji uzlauž Maskavas tiesas mājaslapu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās hakeru organizācijas «Anonymus» aktīvisti uzlauzuši Maskavas Hamovņiku rajona tiesas tīmekļa vietni, vēsta ziņu aģentūra «Interfax». Pagājušajā nedēļā šī tiesa pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm par akcijas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» sarīkošanu Maskavas pareizticīgo katedrālē piesprieda divu gadu cietumsodu.

Hakeru uzlauztajā mājaslapā sākotnēji parādījies nesakarīgs teksts. «Mēs - amerikāņu «Anonymus». Mēs neaizmirst, nepiedot. Nemieri Brīvība mincīši. Tirānijas ne tiesneši,» hakeru paziņojumu citē britu raidsabiedrības BBC krievu redakcija.

Tad šo uzrakstu nomainījis paziņojums: «Tikai atklāta tiesa var būt taisnīga. Mincīši ir dzīvi». Līdzās tekstam ievietots kustības par «brīvu programmu nodrošinājumu» dibinātāja Ričarda Stolmana portrets.

Kādu laiku tiesas mājaslapa nevērās vaļā, bet tad ekrānā parādījās paziņojums, ka «notiek vietnes informācijas aizpildīšana». Kad vietne beidzot sākusi lejupielādēties, izrādījies, ka tās saturs ir kardināli izmainījies.

Galvenajā lapā hakeri ievietojuši saukli «Brīvību «Pussy Riot»» līdz ar bulgāru popmūziķa Azisa dziesmas «Mraziš» («Neieredzi») homoerotisko videoklipu. Zem klipa parādījusies informācija par Hamovņiku tiesas darbinieku 2011.gada ienākumiem.

Hakeri arī veikuši zināmas korekcijas mājaslapas sadaļu nosaukumos, pievienot tiem indīgus komentārus un necenzētus izteicienus.

Tā līdzās sadaļai «Tiesu prakse» parādījies uzraksts - «sliktāk vairs nevar būt», bet līdzās tīmekļa konsultāciju sadaļai apgalvojums - «mēs vienalga nepalīdzēsim», līdzās izziņām - «mēs par tevi zinām visu». Sadaļai ar Hamovņiku rajona valsts un tiesībsargājošo iestāžu saitēm parādījies nosaukums «Meļi un tukšsolītāji».

Atverot vietni, automātiski sākusi skanēt dziesma «Putins aizdedzina revolūcijas ugunskurus», kuru pagājušajā nedēļā izplatījušas brīvībā palikušās «Pussy Riot» dalībnieces.

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa 17.augustā atzina pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par akciju, kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Pirmdien tapa zināms, ka notiesātās sievietes nelūgs prezidentam Vladimiram Putinam apžēlošanu. Taču pankgrupas dalībnieču aizstāvības komanda plāno iesniegt apelācijas prasību, tiklīdz saņems sprieduma kopiju.

Pankgrupas dalībniecēm piespriestais sods izpelnījās asu starptautiskās sabiedrības kritiku.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu