«Vitronic Baltica» turpina uzstādīt fotoradarus (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uzņēmums «Vitronic Baltica un partneri» («Vitronic Baltica») turpina darbus, uzstādot ātruma mērīšanas ierīces ar kamerām jeb fotoradarus, un patlaban sīkāk nekomentēs 200 lappušu garo skaidrojumu, kas iesniegts sakarā ar kavējumiem fotoradaru uzstādīšanas grafikā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Vitronic Baltica» valdes loceklis Sergejs Borisovs.

«Pašlaik darbība turpinās ierastajā režīmā, ātruma mērierīces tiek izvietotas saskaņā ar Valsts policijas (VP) norādījumiem,» stāstīja Borisovs.

Viņš apstiprināja, ka vakar, 20.augustā, VP ir iesniegts argumentēts situācijas skaidrojums un priekšlikumi iespējamiem risinājumiem. Līdz dokumentu izvērtēšanas pabeigšanai un lēmuma pieņemšanai uzņēmums atturas no detalizētiem komentāriem.

Arī «Vitronic Baltica» skaidrojuma saņēmēja, Iekšlietu ministrija atturējās komentēt 200 lappušu dokumenta saturu. Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma teica, ka «skaidrojumi ir diezgan apjomīgi, tāpēc saskaņā ar līguma nosacījumiem VP tie ir jāizvērtē ne ilgāk kā desmit darbdienu laikā, lai pieņemtu atbilstošu lēmumu».

Jau ziņots, ka VP no fotoradaru ieviesējas «Vitronic Baltica» ir saņēmusi situācijas skaidrojumu un priekšlikumus problēmu risināšanai, kas kopā ar pielikumiem apkopoti teju uz 200 lapām. Tas notika pēc tam, kad 24.jūlijā VP paziņoja par nodomu lauzt līgumu ar «Vitronic», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Iepriekš «Nozare.lv» ziņoja, ka, visticamāk, «Vitronic Baltica» radušos situāciju skaidros ar negaidītām grūtībām iegūt fotoradaru izvietošanas vietām blakus esošo zemes īpašnieku piekrišanu viņu zemi izmantot elektrības kabeļu pievilkšanai, lai varētu darbināt fiksētās ātruma mērīšanas ierīces. Uzņēmums arī, visticamāk, apgalvos, ka «Latvijas Krājbankas» krahs pērn novembrī apgrūtinājis projekta finansēšanu.

VP ar paziņojumu par nodomu lauzt līgumu nāca klajā pēc tam, kad līdz 23.jūlijam «Vitronic Baltica» kopumā bija uzstādījis un VP nodevis 27 stacionāros fotoradarus, bet piecās vietās bija uzstādīti betona pamati un notika elektrības pievades darbi.

Jau ziņots, ka saskaņā ar noslēgto līgumu uzņēmumam pavisam bija jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 60 jābūt tikai butaforijām. Papildus tam komersantam jānodrošina arī 30 pārvietojamo fotoradaru darbība.

Par fotoradariem dēvētās ierīces ir «PoliScan Speed» ātruma mērītāji, kas izmanto lāzerskenēšanas LIDAR (Light Detection and Ranging/lokalizācija un attāluma mērīšana ar gaismu) metodi, lai noteiktu garām braucošu mašīnu ātrumu.

«Vitronic Baltica» ir Vācijas augsto tehnoloģiju kompānijas «Vitronic» meitasuzņēmums. Vācijas «Vitronic» 100% pieder tā dibinātājam vācu inženierim Norbertam Šteinam. Kompānijas apgrozījums 2011.gadā bija 55 miljoni eiro (38,5 miljoni latu). Sīkāka finanšu informācija nav pieejama, jo uzņēmums pieder vienai privātpersonai un netiek kotēts Vācijas vai citas valsts biržā.

Kompānijas pamatbizness uzdots kā «mašīnredze», un uzņēmums ražo virkni risinājumu svītrkodu un dažādu iepakojumu uzrakstu lasīšanai, trīsdimensionālu priekšmetu pārbaudei un cilvēka ķermeņa skenēšanai.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu