Latvija izdod Jaunzēlandei lietuviešu narkobaronu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdība šodien sēdes slēgtajā daļā nolēma Jaunzēlandei izdot liela apjoma narkotiku kontrabandā un naudas atmazgāšanā vainoto Lietuvas pilsoni Roku Karpaviču.

Latvijas Ģenerālprokuratūrā lūgums izdot Karpaviču Jaunzēlandei tika saņemts šā gada janvārī. Prokuratūra lēma viņu izdot, bet advokāts šo lēmumu pārsūdzēja. Augstākā tiesa 9.maijā nolēma prokurora lēmumu par izdošanu atstāt negrozītu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Patvēruma lietu nodaļa informē, ka Karpavičs nav pieprasījis patvērumu Latvijā, tāpēc nav nekādu šķēršļu Lietuvas pilsoņa izdošanai.

Karpavičs jau 1999.gadā tika tiesāts Jaunzēlandē par kokaīna, metamfetamīna un LSD importu, taču divus gadus vēlāk viņš aizbēga, rakstīja avīze «New Zealand Herald».

Aizvadīto desmit gadu laikā par Karpaviča atrašanās vietu nekas nebija zināms, taču 2010.gadā viņš tika minēts tiesas procesā Oklendā kā globāla narkotiku un naudas atmazgāšanas sindikāta ietekmīgs vadonis.

Jaunzēlandi Karpavičs atstāja 2001.gadā 21 gada vecumā. Tiesas procesa laikā viņš bija atbrīvots pret 100 000 Jaunzēlandes dolāru (41 400 latu) drošības naudu, taču, izmantojot viltotu pasi, aizbēga.

Interpola meklēšanā izsludināto lietuvieti izdevās aizturēt Rīgas lidostā pagājušā gada decembrī.

Prokurors Mārcis Viļums šodien žurnālistiem sacīja, kā Latvija informēs Jaunzēlandi par šodien valdībā pieņemto lēmumu un vēlāk Jaunzēlandei būs jānodrošina Karpaviča konvojēšana. Prokurors pauda cerību, ka tas varētu notikt mēneša laikā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu