Nākamā gada budžeta izdevumus plāno 4,76 miljardu latu apmērā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Nākamā gada valsts konsolidētā budžeta kopapjoms plānots 4,76 miljardi latu, šodien preses konferencē sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

No minētās summas 3,35 miljardi latu ir pamatbudžeta izdevumi un 1,42 miljardi latu - speciālais budžets, liecina šodien valdībā apstiprinātais ministriju maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu kopapjoms.

25.septembrī 2013.gada budžeta projektu plānots akceptēt valdībā un 28.septembrī - nodot Saeimai.

Šodien apstiprinātais maksimāli pieļaujamais izdevumu apjoms atspoguļo iepriekš pieņemtos lēmumus par nākamā gada budžeta bāzi un prioritārajiem pasākumiem. «Ministriju izdevumi šo apjomu nedrīkst pārsniegt. Ministrijām, detalizēti izstrādājot savus budžetus, šis maksimālais apjoms ir jāņem vērā,» brīdināja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Valsts konsolidētā budžeta izdevumi šogad plānoti 4,645 miljardu latu apmērā, bet šogad plānotie valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi ir 4,524 miljardi latu. Plānotie valsts pamatbudžeta izdevumi šogad ir 3,424 miljardi latu, bet speciālā budžeta izdevumi - 1,403 miljardi latu.

«2012.gads ir radījis samērā drošu bāzi, lai varētu apgalvot, ka kopumā tas izdevies veiksmīgs. Tādēļ varam atļauties arī atsevišķus ekonomikas stimulācijas pasākumus arī 2013.gada budžetā,» uzsver finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Viņš gan norāda, ka attiecībā uz nākamo gadu aizvien ir jābūt piesardzīgiem, jo pagaidām grūti prognozēt, kā izvērtīsies Eiropas Savienības parādu krīzes atrisināšana.

Ministru kabineta sēdes protokollēmumā norādīts, ka valdība pieņem zināšanai Saeimas Prezidija 20.augusta lēmumu par Saeimas budžeta pieprasījumu 2013.gadam, kā arī Saeimas kancelejas sniegto informāciju par papildu nepieciešamo finansējumu 2014. un 2015.gadam un atļauj Finanšu ministrijai palielināt Saeimas maksimāli pieļaujamo valsts pamatbudžeta izdevumu apjomu 2013.gadam 492 982 latu apmērā, 2014.gadam 3 284 251 lata apmērā un 2015.gadam 1 820 392 latu apmērā.

Valdība šā gada 17.aprīļa sēdē jau apstiprināja ministriju un citu centrālo valsts iestāžu valsts budžeta bāzes izdevumus 2013.-2015.gadam, tostarp valsts pamatfunkciju īstenošanai un Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai.

Pēc bāzes izdevumu apstiprināšanas Ministru kabinets ir arī pieņēmis vairākus lēmumus par valsts budžeta izdevumu palielināšanu 2013.-2015.gadam dažādu neatliekamu pasākumu īstenošanai, informēja Finanšu ministrijā.

Tāpat ārkārtas sēdē valdība atbalstīja valsts budžeta līdzekļu novirzīšanu prioritārajiem pasākumiem, novirzot papildu finansējumu apmēram 122 miljonu latu apmērā, par galveno prioritāti izvirzot nacionāla līmeņa kultūras pasākumus un sākto starptautisko saistību nodrošināšanu, kā arī demogrāfijas jautājuma risināšanu ar dažādu programmu palīdzību, kas ir būtisks un tautsaimniecībā nepieciešams solis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu