Autovadītājs apgalvo, ka fotoradars «šmaucas» (70)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Fotoradars saniknojis kādu autobraucēju, kurš apgalvo, ka pārkāpuma protokolā esot «pārtaisīts par lietuvieti», ziņo TV3 raidījums «Bez tabu».

Vīrietis apgalvo, ka, apskatot protokolam par ātruma pārkāpu klāt pievienoto savas automašīnas fotogrāfiju, viņš secinājis, ka uz auto numurzīmes «LV» vietā rakstīts «LT». Protokola saņēmējam radušās aizdomas par automašīnas reģistrācijas numura pareizību. Iespējams, ka tas esot viltots – to izdarīt esot pietiekami ātri un vienkārši. Autovadītājs pārliecināts, ka šādi «šmaucoties», viņam tiek likts maksāt par neesošu sodu.

Vīrietis stāsta, ka numurs esot viņa, bet kā auto reģistrācijas valsts norādīta Lietuva.

Valsts policijas pārstāvis Arnis Mortukāns raidījumam norādīja, ka kļūda nav iespējama, jo pēc pārkāpuma fiksēšanas ar fotoradaru tālāk viss, ieskaitot protokola noformēšanu, notiek automātiski.

Mortukāns gan atzīst, ka daži izmanīgāki cilvēki, lai izvairītos no administratīvā soda, mēdzot visādi mānīties - aizlīmēt numurus, pārlikt burtus numurā utt.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu