JRT tuvojas «Grenholma metodes» pirmizrādes diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.septembrī JRT Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Ēča jaunākais iestudējums - Žordī Galserāna GRENHOLMA METODE (sadarbībā ar The Susan Gurman Agency, LLC, Ņujorka). 

Četri pretendenti ierodas uz individuālajām darba pārrunām. Gaidītās intervijas vietā visi četri nonāk telpā, kur jātiek galā ar neredzamu novērotāju dotiem uzdevumiem. Turklāt viens no viņiem ir «kurmis» - uzņēmuma personāla atlases speciālists. Kurš - tas pretendentiem pašiem jānoskaidro.

«Mums nevajag labus cilvēkus, kas izskatās pēc neliešiem, mums vajag neliešus, kuri izskatās pēc labiem cilvēkiem!» ir šī uzņēmuma sauklis. Izvēle starp naudu un ieņemamā amata prestižu vai pašcieņu un cilvēciskumu, izrādās, nebūt nav tik viennozīmīga, kā varētu šķist.

Kopā ar Ģirtu Ēci šo «vienas telpas trilleri» veido scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Abika, par skaņu celiņu rūpējas Ilmārs Šlāpins, video autors - Artis Dzērve. Lomās - Inga Alsiņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga un Ivars Krasts.

Žordi Galserāns (Jordi Galceran, dz. 1964) ir kataloņu rakstnieks, dramaturgs un tulkotājs, vairāku Spānijas teātra balvu laureāts. «Grenholma metode» ir viņa populārākais darbs, kas tiek iestudēts daudzviet pasaulē. Šī luga 2005. gadā pārtapusi arī Spānijas, Argentīnas un Itālijas kopražojuma filmā «Metode».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu