«Piedzīvojuma pēc» divi vietējie Lielbritānijā sadur latvieti (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritānijā par neizprovocētu uzbrukumu latvietim notiesāti divi vietējie jaunieši, vēsta laikraksts «Hunts Post».

17 gadus vecais Zeins Harisons, 22 gadus vecais Metjū Duglass un vēl viens jaunietis 12.februāra agrā rītā uzbruka nejauši izvēlētam upurim, kurš vienkārši gāja garām.

Jaunieši garām ejošajam 23 gadus vecajam Ērikam Teibānam, kurš atgriezās mājās no ballītes Hatingdonas centrā, vispirms paprasīja cigareti. Latvietis atbildēja, ka viņš nesmēķē, un arī noraidīja piedāvājumu doties pie Duglasa uz mājām paballēties.

Pēkšņi Duglass Teibānam iesitis, bet Harisons latvietim divas reizes iedūris mugurā, bet trešais uzbrucējs vienu reizi iedūris krūtīs. Viens dūrieniem skāris cietušā plaušas.

Teibāns meties bēgt, bet uzbrucēji viņu turpinājuši vajāt līdz latvieša drauga mājām. Pēc tam cietušais latvietis nogādāts slimnīcā, kur viņš nedēļu ārstējies.

Hantingdonas prokurors tiesā norādīja, ka uzbrukums bijis pilnībā neizprovocēts. «Viņi acīmredzot domāja, ka būtu aizraujoši kādu sadurt bez jebkāda iemesla,» sacīja prokurors.

Prokurors arī pavēstīja, ka dažas stundas pirms uzbrukuma Teibānam jaunieši uzbrukuši citam puisim, kas arī atgriezās mājās pēc ballītes.

Arī otrs upuris cietis neizprovocētā uzbrukumā un vairākas reizes sadurts.

Gan Harisonam, gan Duglasam ir vairākas iepriekšējas sodāmības.

Hantingdonas tiesas tiesnesis Patriks Molonijs norādīja, ka uzbrukuma vienīgais mērķis bijusi dzīšanās pēc piedzīvojumiem. «Tas bija neizprovocēts uzbrukums, lai papriecātos un celtu prestižu, kā viņi to uzskata. Duglass uzņēmās vadošo lomu, sākot uzbrukumu, zinot, ka Harisonam ir nazis un ka viņš to pielietos,» norādīja tiesnesis.

«Tas ir brīnums, ka cietušā ievainojumi nebija nopietni, jo šāda veida saduršana varēja beigties letāli,» sacīja Molonijs.

Tiesa Duglasam piesprieda trīs gadu, bet Harisonam - četru gadu cietumsodu.

Harisonam pēc cietumsoda izciešanas tiks piemērota trīs gadu policijas uzraudzība.

Tiesa arī apstiprināja laikraksta «The Hunts Post» lūgumu publiskot Harisona vārdu, jo viņam kā nepilngadīgajam pienāktos anonimitāte.

Tiesnesis norādīja, ka apsūdzētā vārda publiskošana ļaus gan angļu, gan austrumeiropiešu kopienām uzzināt pilnus notikušā apstākļus, bez kā viņi varētu nejusties droši.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu