Bārmeņi rādīs meistarklasi oriģinālu kokteiļu gatavošanā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās pārtikas izstādes «Riga Food 2012» laikā Latvijas Bārmeņu federācija rīkos divus aizraujošus bārmeņu konkursus – 6. septembrī Ķīpsalā notiks Evian & Badoit bārmeņu sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā, savukārt 7. septembrī – bārmeņu sacensības «De Kuyper Latvia Cup 2012».

Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms uzsver: «Šogad «Riga Food» laikā rīkojam konkursus gan alkoholisko, gan bezalkoholisko dzērienu pagatavošanā, tādējādi akcentējot, ka bārmeņa darbs nav saistīts tikai ar alkoholiskajiem dzērieniem. Bārmenim jāprot ar savu darbu sasniegt gan izcila alkoholisko dzērienu pazinēja atzinību, gan iepriecināt vismazākā ķipara vai atturībnieka garšas kārpiņas, kas patiesībā ir daudz sarežģītāk.»

Sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā

Lai popularizētu bezalkoholisko kokteiļu lietošanu, dabīgo minerālūdeņu izmantošanu veselīgu un oriģinālu kokteiļu pagatavošanā, kā arī lai veicinātu bārmeņu profesionalitātes paaugstināšanu, Latvijas Bārmeņu federācija sadarbībā ar firmu «JUNGENT» un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 rīko Evian & Badoit bārmeņu sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā.

Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā jāpagatavo četras porcijas kokteiļa, kurā jāizmanto ne mazāk kā 10cl «Evian» vai «Badoit» minerālūdens. Konkursa dalībniekiem tiks dotas vēl 10 minūtes kokteiļa dekorāciju pagatavošanai.

Kokteiļa receptei jābūt oriģinālai. Kokteili var sakratīt šeikerī, samaisīt mix glāzē vai sajaut pasniegšanas glāzē, bet blendera izmantošana šoreiz būs liegta.

Konkursa profesionālā žūrija vērtēs gan kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, gan kokteiļa pagatavošanas tehnisko izpildījumu. Arī īpaša Bērnu žūrija piedalīsies konkursantu veikuma novērtējumā, piešķirot savu simpātiju balvu.

Konkursa sākums – 6.septembrī plkst.13.00.

Pirms konkursa visiem apmeklētājiem un konkursantiem būs iespēja noklausīties 30 minūšu lekciju par dzeramajiem ūdeņiem, to atšķirībām, garšām, mineralizācijas pakāpēm, ieguves vietu nozīmi un citiem jautājumiem.

«De Kuyper Latvia Cup 2012»

7. septembrī Ķīpsalā Latvijas Bārmeņu Federācija sadarbībā ar SIA «Prike Latvija» un BT 1 rīkos bārmeņu sacensības «De Kuyper Latvia Cup 2012», kurā tiks noskaidrots Latvijas labākais bārmenis kategorijā classic .

Klasikas konkursā bārmeņi sacenšas, veidojot jaunus kokteiļus, jaunas receptes, izmantojot klasisku kokteiļu pagatavošanas tehniku un iztiekot bez šova elementiem, jo galvenais uzsvars tiek likts uz jaunas, oriģinālas garšas radīšanu.

Konkursa dalībniekiem sešu minūšu laikā būs jāpagatavo piecas porcijas savas pieteiktās receptūras kokteiļa. Konkursa dalībniekiem tiks dotas vēl 15 minūtes sulu izspiešanai un dekora pagatavošanai. Bārmeņu darbu vērtēs 2 kompetentas žūrijas. Degustācijas žūrija vērtēs kokteiļa garšu, aromātu, dekoru un kopējo iespaidu par kokteili, savukārt tehniskā žūrija – pudeļu prezentāciju, priekšmetu atdzesēšanu un darbu ar instrumentiem, liekā ūdens noliešanu, izlijušu šķidrumu un pilienus, ieliešanas precizitāti, kokteiļa atbilstību receptūrai, kopējo kārtīgumu, darbu ar stikla traukiem, kopējo veiklību un pārliecību, kā arī laika pārtērēšanu gan uz skatuves, gan pagatavojot dekoru.

Sacensību sākums 7. septembrī plkst.13.00.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu