Vai vīrietim jāstrādā mājas darbi? (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/tomhe/

Mūsdienu vīrietim dārza un mājas darbiem ir jāvelta katrs brīvs brīdis, tā uzskata 29% jeb trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, noskaidrojies «Snapshots» sadarbībā ar «Husqvarna Group» veiktajā aptaujā. Pie tam līdzīgu uzskatu pauž ne vien sievietes (31%), bet arī paši vīrieši (28%), portālu «Apollo» informēja Kristīne Toma, «Cohn&Wolfe Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste.

Savukārt 26% aptaujas respondentu uzskata, ka vīrietim mājas un dārza darbiem jāķeras klāt tikai tad, ja ir tam atbilstošs noskaņojums (tā atbildējuši 29% vīriešu un 24% sieviešu), bet piektā daļa jeb 23% atzīst, ka malkas zāģēšanai, zāles pļaušanai vai citiem piemājas vai mājas darbiem vīrietim ir jāveltī tikai brīvdienas.

Salīdzinājumā, kaimiņvalstī Lietuvā izteikts pārsvars ir viedoklim, ka mūsdienīgam vīrietim mājas un dārza darbiem ir jāpievēršas tikai tad, kad tam ir attiecīgs noskaņojums (tā uzskata 40% aptaujāto lietuviešu). Savukārt Lietuvā ir būtiski lielāks (33%) to respondentu īpatsvars, kas norādījuši, ka šādiem darbiem mūsdienu vīrietim būtu jāatvēl nedēļas nogales.

Jāatzīmē gan, ka jautājumā par to, ka piemājas dārza darbi ir jāuztic algotiem speciālistiem sieviešu un vīriešu atbildes atšķiras - tas, ka pašam nekas nav jādara uzskata 6% vīriešu un tikai 2% aptaujāto sieviešu. Latvijā, pieaugot vecumam, palielinās to respondentu īpatsvars, kas uzskata, ka mūsdienīgam vīrietim mājas un dārza darbiem ir jāvelta katrs brīvais brīdis (tā domā 41% Latvijas iedzīvotāju pēc 50 gadu vecuma un tikai 16% vecuma grupā 15 - 19 gadi). Līdzīgu tendenci, bet gan ar mazāk pieaugošu dinamiku, atklājis veiktais pētījums Lietuvā.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu