Hītrovas lidostas darbiniekam par ietriekšanos lidmašīnā piespriež niecīgu sodu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Par miljonu sterliņu mārciņu nodarītu zaudējumu «Scandinavian Airlines» gaisa kuģim Hītrovas lidostā Lielbritānijā lidostas darbiniekam piespriests 150 mārciņu sods.

Kā ziņo ārvalstu mediji, 60 gadus vecais lidostas darbinieks Deniss Džeksons Hītrovas lidostā sabojājis lidmašīnas astes daļu.

Incidenta brīdī vīrietis vadījis kravas automašīnu un ietriecies lidmašīnā, kurā atradās 175 pasažieri, kas plānoja lidot uz Kopenhāgenu.

Lidmašīnas pasažieri stāstījuši, ka sajuta spēcīgu triecienu un pēc tam tika evakuēti no lidmašīnas. Galamērķī pasažierus nogādāja cits gaisa kuģis.

Vēlāk tapa zināms, ka lidostas darbinieks neaprēķināja kravas automašīnas gabarītus uz aizķēra lidmašīnu.

Lai pasažierus nogādātu Kopenhāgenā, aviokompānija bija spiesta īrēt lidmašīnu un cietušās lidmašīnas labošanas darbi ilguši deviņas dienas. Aplēsts, ka aviokompānijai nodarīti viena miljona zaudējumi.

Džeksons atzīts par vainīgu lidostas drošības noteikumu neievērošanā un, lai arī viņš ar savu rīcību radījis iespaidīgus zaudējumus, viņam piespriests 150 mārciņu naudas sods. Tāpat viņam netiks atņemta kravas automašīnas vadīšanas apliecība.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu