«LMT» rallija komanda gatava pārrobežu rallijam «Kurzeme 2012» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas Mobilā Telefona» rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šajā nedēļas nogalē piedalīsies kārtējā Latvijas čempionāta posmā, rallijā «Kurzeme 2012», kas šogad notiks arī kaimiņvalsts Lietuvas teritorijā.

Pirms gaidāmajām sacensībām Andis un Pēteris ir aizvadījuši testu sesiju un cer, ka ralliju sagaidīs pienācīgi sagatavojušies.

«Otrdien aizvadījām treniņus - braucām gan pa gaismu, gan pa tumsu, jo rallijā «Kurzeme» būs nakts ātrumposmi,» stāsta Neikšāns. «Pirms paša rallija piedalīsimies arī pārbaudes ātrumposmā jeb «shakedown», un ceram, ka būsim ieguvuši labu pārliecību par sevi un sajūtu trasē.»

Rallijā «Kurzeme» šogad ir iekļauts viens ātrumposms Lietuvā, ar to iesāksies otrā sacensību diena, 25. augusts, bet pirmajā rallija dienā sportistiem būs jāaizvada vairāki ātrumposmi tumsā, ieskaitot slaveno Vecpils posmu, ko šoreiz organizatori ir krietni modificējuši.

«Vecpils ātrumposma konfigurācija ir interesanta, ja organizatoriem būs izdevies veiksmīgi «samiksēt» šauros meža ceļus, būs aizraujoši visiem - gan braucējiem, gan skatītājiem, turklāt Vecpils ir visiem labi zināms posms, tas nozīmē, ka sportisti brauks tuvu maksimālajai robežai. Nakts ātrumposmi piešķir sava veida eksotiku un noslēpumainību, arī laika apstākļi bijuši pietiekami labvēlīgi, lai nebūtu jāuztraucas par putekļiem,» komentē Neikšāns. «Kas attiecas uz Lietuvas ātrumposmu, tas, manuprāt, pārbaudīs sportistu profesionalitāti nezināmos ceļos. Ceru, ka tā nav mūsu vājā puse un mēs spēsim cīnīties par augstiem rezultātiem arī tur.»

Rallijs «Kurzeme 2012» risināsies divas dienas, piektdien, 24. augustā, un sestdien, 25. augustā. Piektdien rallija atklāšana paredzēta plkst. 17:30, pirmā ātrumposma starts - plkst. 18:00. Sestdien rallijs atsāksies plkst. 9:30 ar ātrumposmu Lietuvā.

N4 klasē, ko pārstāv «LMT» rallija komandas ekipāža, ir pieteikušās 19 ekipāžas, un tā kā rallijs «Kurzeme 2012» ir arī Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms, lielākā daļa N4 klases dalībnieku ir ārzemju ekipāžas no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu