Haiti sākusi atjaunot zemestrīcē nopostīto prezidenta pili (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Sākot ar veco drupu nojaukšanu, Haiti trešdien ķērusies pie prezidenta pils atjaunošanas, kas tika sagrauta postošajā zemestrīcē pirms diviem gadiem.

Pils rekonstrukcijas projektu vecajās drupās svinīgi atklāja Haiti prezidents Mišels Martellī un valdības locekļi.

«No šī brīža sāksies sabiedrisko ēku atjaunošana,» paziņoja Martellī, piebilstot, ka jāsāk ar prezidenta pili, jo tā ir nacionāls simbols.

Prezidents atklāja, ka pils drupu nojaukšana prasīs vismaz trīs mēnešus un tikai tad varēs sākties īstie atjaunošanas darbi.

Nojaukšanas darbus palīdzēs finansēt Holivudas aktiera Šona Pena humānās palīdzības organizācija, kas Haiti darbojas kopš traģiskās 2010.gada zemestrīces, kurā bojā gāja 250 000 cilvēku, atklāja prezidenta preses pārstāvis.

Martellī solīja uzlabot dzīves apstākļus valstī un palīdzēt saviem tautiešiem, kas zemestrīcē zaudēja mājas, beidzot izvākties no teltīm un pagaidu mitekļiem.

Divus gadus pēc zemestrīces Portoprensā un citās Haiti pilsētās pagaidu nometnēs mitinās vēl aptuveni 400 000 cilvēku, liecina Starptautiskās migrācijas organizācijas dati.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu