Lai sapņi piepildītos, nekavējoties jārīkojas (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tikai astoņpadsmit mēneši ir palikuši līdz mirklim, kad ekspluatēt būs jāuzsāk Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku, līdz mirklim, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Šai sakarā, apzinoties, ka ēkas sekmīgai izmantošanai bez pašas ēkas ir jābūt atrisinātai un izbūvētai tās infrastruktūrai - maģistrālajām ārējām inženierkomunikācijām, pievadceļiem, laukumiem un mašīnu stāvvietām, uzskatu:

  • objekta pasūtītāja vadības struktūra, to būtiski pastiprinot, no Kultūras ministrijas ir jānodod Nacionālajai bibliotēkai, t.i., faktiskajam ēkas ekspluatētājam nākotnē. Tādā veidā objekta nobeiguma stadijā būs iespējams operatīvi atrisināt tikai bibliotēku speciālistiem zināmus ar celtniecību saistītos jautājumus un perspektīvajam bibliotēkas ekspluatācijas dienestam detalizēti iepazīties ar inženiertehnisko komunikāciju risinājumiem, piedaloties to pieņemšanā;
  • Būvlaukumā plānoto ārējo infrastruktūras objektu celtniecības – montāžas darbu veikšanu, izmantojot kādu no Publisko iepirkumu likumā paredzētajām metodēm - »Sarunu procedūru», «Konkursa dialogu» vai «Vispārīgās vienošanās un dinamisko iepirkumu», piemērot infrastruktūras objektu realizācijas atbilstības noteikšanai vispirms ar pašreizējiem ēkas projekta īstenotājiem.
  • Apzinoties, ka infrastruktūras objekti ir realizējami sešās kārtās dažādās objekta iekšējās teritorijas vietās, uz kurām pašreiz atrodas galvenā būvuzņēmēja un apakšuzņēmēju elektrībai, ūdenim un kanalizācijai pieslēgti vagoniņi, izveidotas materiālu un konstrukciju krautuves, pagaidu komunikācijas un piebraucamie ceļi, svešas būvorganizācijas darbības uzsākšanas un izpildes darbi izsauks problēmas darba drošībā un haosu būvobjekta teritorijā.
  • Ir jāpanāk vienošanās ar Rīgas Domi, par to, lai līdz 2013. gada 31. decembrim objekta inženiertīklu pieslēgumu vietas pilsētas maģistrālajām inženierkomunikācijām būtu izveidotas.
Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu