«Twitter» piekrīt bloķēt neīstos Indijas premjera kontus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mikroblogošanas vietne «Twitter» pēc Indijas valdības lūguma piekritusi izdzēst sešus neīstos kontus, kas atvērti uz premjerministra Manmohana Singha vārda, ceturtdien paziņojis premjera preses pārstāvis.

Valdība bija lūgusi «Twitter» izdzēst šos kontus, norādot, ka tie met ēnu uz premjerministru un riskē palielināt etnisko un reliģisko spriedzi valstī.

««Twitter» amatpersonas pavēstījušas mums, ka izskata mūsu prasību (..) un domā sadarboties,» paziņojis Singha prese pārstāvis Pankajs Pačauri, piebilstot, ka šie konti bieži pauž ļaunu, etniski vai reliģiski šauru skatījumu, kas var tikt pārprasts, nepareizi pieņemot, ka ieraksti nāk no premjerministra.

«Twitter» pārstāvji komentāriem patlaban nav pieejami.

Indijas premjerministra oficiālais «Twitter» konts »@PMOIndia» tika atvērts janvārī, un tam ir 176 000 sekotāju.

Prasība bloķēt sešus neīstos kontus ir daļa no Indijas valdības pasākumiem etniska naida un vardarbību kurinošu baumu apkarošanā.

Ieraksti internetā, mobilo telefonu īsziņas un safabricēti videoklipi tiek vainoti pie baumu izplatīšanās par musulmaņu iespējamajiem uzbrukumiem Indijas ziemeļaustrumu reģiona studentiem un strādniekiem, kas apmetušies Bengalūru un citās dienvidu pilsētās.

Baumu rezultātā šīs pilsētas pameta tūkstošiem cilvēku.

Indijas valdība ir devusi rīkojumu sociālajiem tīkliem bloķē provokatīva rakstura ierakstus un daži no ierakstiem jau aizvākti. Uz laiku aizliegta arī masveida īsziņu izsūtīšana.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu