Pieprasa sodīt «Pussy Riot» atbalstītājus par akciju Ķelnes katedrālē (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas katoļu baznīca vērsusies ar prasību pret krievu pankgrupas «Pussy Riot» atbalstītājiem, kuri svētdien pārtrauca dievkalpojumu Ķelnes katedrālē, un gadījumā, ja pret jauniešiem tiks ierosināta lieta, viņiem teorētiski varētu draudēt pat smagāks sods nekā to aizstāvētajām aktīvistēm.

Trīs jaunieši svētdienas dievkalpojuma laikā Ķelnes katedrālē atritināja plakātu ar uzrakstu «Atbrīvot «Pussy Riot» un visus ieslodzītos!», kā arī, skandējot «Brīvību «Pussy Riot»!», sāka dalīt skrejlapas.

Gan 23 un 25 gadus vecie vīrieši, gan 20 gadus vecā sieviete bija tērpušies līdzīgi «Pussy Riot» dalībniecēm, kurām pagājušajā nedēļā Krievijas tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu par «reliģiska naida motivētu huligānismu», kas izpaudies Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkojot protesta akciju pret prezidentu Vladimiru Putinu.

«Ķelnes katedrāles miers tika traucēts. Mēs nevaram to paciest un necietīsim,» intervijā laikrakstam «Frankfurter Rundschau» paziņojis katedrāles dekāns Roberts Kleine. «Demonstrāciju tiesības nedrīkst stādīt augstāk par tiesībām uz reliģisko brīvību un par draudzes reliģiskajām jūtām.»

Pret trim aktīvistiem tagad iespējams ierosināt lietu par miera traucēšanu un par reliģijas piekopšanas brīvības traucējumu. Maksimālais soda mērs par pēdējo no pārkāpumiem saskaņā ar Vācijas likumu ir trīs gadu cietumsods.

Līdzīgā lietā kādam vīrietim, kas Berlīnē ar izsaucieniem un skrejlapu kaisīšanu pārtrauca Vācijas Vienotības dienas dievkalpojumu, 2006.gadā tika piespriests deviņu mēnešu cietumsods.

Ķelnes trijotnes sarīkotā akcija ilga nepilnu minūti, kamēr katedrāles apsargi viņus nepadzina.

Tikmēr Ķelnes arhibīskaps Heiners Kohs pēc akcijas paziņojis, ka savās lūgšanās pieminēs gan «Pussy Riot», gan Krievijas tautu.

Pagājušās nedēļas nogalē Vācijā notikušas arī citas akcijas, paužot solidaritāti «Pussy Riot» dalībniecēm.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu