Aicina uzņēmumus un namu īpašniekus uzstādīt riteņbraucējiem velosipēdu novietnes (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ņemot vērā, ka riteņbraucēju skaits gadu no gada pilsētā palielinās, Rīgas dome aicina pašvaldības iestādes, privātos uzņēmējus, namu un zemju īpašniekus uzstādīt riteņbraucējiem draudzīgas velosipēdu novietnes.

Latvijas Riteņbraucēju apvienība izstrādājusi vadlīnijas, lai velonovietņu tehniskie risinājumi būtu droši velosipēdu glabāšanai un atbilstu mūsdienās pieejamo velosipēdu dažādajam klāstam (velosipēdi ar platām riepām, velosomām, bērnu sēdeklīšiem u.tml.).

Par drošu tiek uzskatīts tāds velostatīvs, pie kura var pieslēgt velosipēda rāmi un abus vai vismaz vienu riteni vienlaikus. Statīvam jābūt stabili nostiprinātam, ar atbalstu pret velosipēda gāšanos, pret mehāniskiem bojājumiem izturīgu konstrukciju, novietotam publiski pārskatāmā, vēlams apsardzes pieskatītā, vietā.

Rīgas domes Satiksmes departaments šogad plāno uzstādīt drošus velostatīvus 22 velosipēdu novietošanai. Sadarbojoties ar Riteņbraucēju apvienību, akcijas «Draudzīgs velosipēdistam» ietvaros pēdējos gados departaments apzināja fizisko un juridisko personu ieguldījumu velosatiksmes un velotūrisma veicināšanā Rīgā. Līdz šim «Draudzīgs velosipēdistam» statuss piešķirts 45 velostatīvu uzstādītājiem gan privātajā, gan pašvaldības sfērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu