Kāpostu sacepums ar gaļu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.lv

Nepieciešams:

1 kāpostgalva
700 g maltas gaļas
70 g rīsu
1 sīpols
1 saldais pipars
2 burkāni
2 daiviņas ķiploka
200 ml buljona
zaļumi
sāls
pipari
eļļa
4 ēdamkarotes tomātu pastas

Pagatavošana:

Malto gaļu sajauc ar rīvētiem burkāniem, eļļā apceptu smalki sagrieztu sīpolu, izspiestu ķiploku, smalki sagrieztu saldo piparu, rīsiem, sasmalcinātiem zaļumiem. Masu sāla un piparo.

Kāpostgalvu vāra 5 minūtes, nedaudz atdzesē, atdala lapas. Ietaukotu cepamtrauku izliek ar kāposta lapām tā, lai tās ir pāri cepamtrauka malām. Pildījumu liek kārtām (2 vai 3 kārtas), pa starpām liekot kāpostlapas un uzlejot buljonu, kurā iemaisīta tomātu pasta (var izmantot ūdeni). Kāpostlapas, kas pāri cepamtrauka malām, uzloka sacepumam pa virsu. Uz trauka liek vāku vai foliju, cep 190 grādos 50 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz virsiņa brūna. Ja vēlas, var pārkaisīt ar sieru. Pasniedz ar skābu krējumu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu