Raimonds Pauls - pianists un solists «Dziesmās bez vārdiem» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 1. septembrī Maestro Raimonds Pauls un Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz unikālu koncertu «Dziesmas bez vārdiem» Dzintaru koncertzālē. Programmā – Raimonda Paula teātra un kino mūzika, pie klavierēm pats Maestro. 

Pats Raimonds Pauls par jauno koncertprogrammu ne bez sev raksturīgās ironijas saka, ka allaž bijis pavadītājs dziedātājiem – talantīgiem, ļoti talantīgiem un arī tādiem, kas ir galīgi bez talanta. Šis koncerts esot tā reize, kad viņš arī pats varot izcelties kā pianists un solists.

Sīkāk stāsta programmas diriģents un aranžētājs Jēkabs Ozoliņš: «Tā bija Raimonda paša ideja. Viņš teica, ka visu mūžu daudz darbojies kā pavadītājs, bet nu grib spēlēt kā solists ar orķestri. Agrāk viņš ar orķestri ir izpildījis tautas dziesmas un albumā Crossroads bija pasaules autoru skaņdarbi klavierēm, bet šoreiz tās ir viņa paša kompozīcijas. Parasti pianisti šādas programmas taisa no citu komponistu skaņdarbu apdarēm, bet Pauls to var atļauties no saviem sacerējumiem, jo viņam ir tās lieliskās melodijas. Viņš ir atlasījis dažas vairāk, dažas mazāk pazīstamas, bet visas ir ļoti jaukas. Un koncertā viņš pats to visu komentē, savā stilā, ar humoru.

Skaņdarbus instrumentējot man bija jārēķinās, ka galvenais ir klavieru solo, tādēļ aranžējumus nedrīkst pārblīvēt, orķestrim ir jādod krāsa un noskaņa, bet galvenā loma jāatstāj klavierēm. Pauls jau ir no tiem muzikantiem, kas spēlē no sirds. Viņš cilā dvēseli un viņam skan, tas ir ļoti patiesi un dvēseliski. Cilvēki to sajūt un ir sajūsmā.»

«Dziesmas bez vārdiem» būs Dzintaru koncertzāles sezonas noslēguma koncerts un kopā ar Raimondu Paulu un LSO tajā uz skatuves būs arī Māra Briežkalna un Andra Gruntes ritma tandēms, kā arī meiteņu vokālais trio «Limonāde».

Pirmajā daļā skanēs Riharda Dubras «Trešais Liepājas koncerts» pianista Endija Renemaņa un Liepājas Simfoniskā orķestra (diriģents Atvars Lakstīgala) sniegumā.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīze» kasēs «bilesuparadize.lv».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu