Lady Gagai darinātais koka tērps būs apskatāms Mežaparkā, izstādē «Iepazīsties - koks!»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1.septembra Mežaparka Lielās estrādes telpās izstādē «Iepazīsties - koks!» publiskai apskatei tiks izvietots latviešu jauno dizaineru darinātais koka tērps, kurš tika sagatavots kā pārsteigums popdīvai Lady Gaga pirms koncerta, kas notika 23.augustā Mežaparka Lielajā estrādē, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA «Rīgas meži» daļas «Mežaparks» vadītāja Elga Zēģele.  

Lady Gaga iedvesmo: Latvieši radījuši popzvaigznei pat koka kleitu

Ar koncertu rīkotāju aģentūras FBI starpniecību Lady Gaga paudusi pārsteigumu par unikālo kleitu un pateicās tērpa dizaineriem, īpaši uzsverot mākslinieku uzdrīkstēšanos izpausties tik radošā un iedvesmojošā veidā. Diemžēl konstrukcijas un izmēru dēļ tērpa transportēšana lielākos attālumos ir sarežģīta, tāpēc koka kleita arī turpmāk atradīsies telpās, kurās Rīgas koncerta laikā bija izvietotas Lady Gaga ģērbtuves.

Tērpa redzamākā daļa ir izgatavota no izliektām bērza finiera loksnēm, bet kopējo noskaņu papildina debeszils bodijs un stilizēti misiņa ripzāģi. Savukārt visu konstrukciju kopā satur īpašas siksnas.

Koka tērpa autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Kristaps Priede, Renāte Vītola un Rasma Pušpure. Veidojot unikālo kleitu mākslinieki centās iedzīvināt Lady Gaga īpašo temperamentu un unikalitāti, kā tērpa vienojošo elementu izvēloties koku, jo Lady Gaga ģērbtuves tika iekārtotas meža nozares izstādes «Iepazīsties - Koks!» telpās.

Izstāde, kurā kleita būs apskatāma, ir atvērta sestdienās no plkst.11 līdz 18.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu