«Saab» pārdevēja «Viking motors» zaudējumi palielinājušies astoņas reizes (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Auto markas «Saab» pārdevēja Latvijā SIA «Viking motors» zaudējumi pērn palielinājušies astoņas reizes, liecina SIA «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma zaudējumi palielinājušies no 12 722 latiem 2010.gadā līdz 106 680 latiem pērn. Tiesa, 2009.gadā «Viking motors» cieta 311 557 latu lielus zaudējumus.

Tajā pašā laikā nedaudz - par 2% - audzis kompānijas apgrozījums. Tas palielinājies no 633 349 latiem 2011.gadā līdz 650 998 latiem pērn.

«Viking motors» vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums Latvijā pārdot ne tikai «Saab», bet arī «Cadilliac», «Hummer» un «Corvette» automašīnas. 2011.gada sākumā tika pārdotas sešas «Saab» automašīnas un saņemti vairāk nekā 20 šīs markas auto pasūtījumi, tomēr aprīlī «Saab» ražotājs paziņoja par rūpnīcas slēgšanu.

Patlaban «Viking motors» attīsta servisa darbu, kā arī tirgo auto rezerves daļas un piederumus, tāpat uzņēmums pārdod mazlietotas automašīnas. Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka patlaban aktīvi tiek meklēts sadarbības partneris Latvijā un ārvalstīs.

«Viking Motors» dibināta 1993.gadā, bet uzņēmuma priekšvēsture meklējama vēl 20.gadsimta 80.gados, kad kolhozs «Ādaži» izveidoja savas vieglo automašīnu remontdarbnīcas. 1993.gadā «Viking Motors» savu darbību sāka, īrējot kolhoza telpas un aicinot darbā pieredzes bagātākos remontdarbnīcu darbiniekus. Drīz vien jaunais uzņēmums sāka specializēties «Saab» markas automašīnu apkopē un remontā.

Sadarbība ar zviedru autoražotājiem paplašinājās 1996.gadā, kad «Viking Motors» kļuva par vienīgo oficiālo «SAAB» markas automašīnu izplatītāju Latvijā. Kopš 2011.gada aprīļa SIA «Viking motors» pilnībā pieder Latvijā reģistrētam uzņēmumam SIA «Northern Viking». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3600 latu.

Jau ziņots, ka Zviedrijas autoražotājs «Saab Automobile» pērn decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu