Vilemsens/Daiders uzvar PČ posmā motokrosā blakusvāģiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem desmitajā posmā - Šveices «Grand Prix» - šodien pārliecinoši uzvarēja deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš startē pārī ar latvieti Lauri Daideru.

Vilemsens/L.Daiders uzvarēja abos sacensību braucienos. Otro vietu posmā ieņēma Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, kuriem abos braucienos bija otrās vietas, bet pie trešās vietas tika beļģis Joriss Hendrikss ar vēl vienu latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, kuriem braucienos ceturtā un trešā vieta.

Zīmīgi, ka Latvijas pārstāvji uz visiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa otrajā posmā pēc kārtas.

Vēl piekto vietu posmā izcīnīja beļģis Jans Hendrikss, kurš šajā posmā startē kopā ar līdzšinējo Māra Rupeika kantētāju Elviju Mucenieku, kuriem braucienos bija sestā un piektā pozīcija.

Tikmēr vienīgais Latvijas pilots Rupeiks pārī ar šveicieti Mariusu Štrausu palika 15. vietā - izstāšanās pirmajā braucienā un 13. vieta otrajā braucienā.

Kā ziņots, finansiālu grūtību dēļ pajukusi pagājušā gada pasaules čempionāta otrā spēcīgākā ekipāža, kuru veidoja Jānis un Lauris Daideri. Brāļi pieņēmuši lēmumu šosezon vairs nestartēt pasaules čempionāta posmos, bet Lauris tagad sezonu turpina kā Vilemsena kantētājs.

Vilemsens sezonu sāka ar citu latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēc latvieša gūtās traumas startēja pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu, kurš pasaules čempionāta sestajā posmā iedzīvojās kājas krustenisko saišu savainojumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīcijā ar 421 punktu nostiprinājās Vilemsena ekipāža, kas par 24 punktiem apsteidz Baksu/Stupeli. Joriss Hendrikss/Liepiņš tikuši pie 349 punktiem, kas ļauj ieņemt ceturto pozīciju, Jana Hendriksa ekipāža atrodas piektajā vietā ar 341 punktu, Rupeiks ar 180 punktiem ir devītajā vietā, bet Daideri ar 170 punktiem šobrīd ieņem 11. pozīciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu