6670 «Nike Riga Run» sportotāju palīdz savākt 20 tūkstošus «Mazajām sirsniņām» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 26. augustā, Mežaparkā notika lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā – «Nike Riga Run». Visas dienas garumā notika sacensības četros sporta veidos astoņās disciplīnās. Kopumā startam bija pieteikušies 6670 sportotāju, kuru dalības maksas bija kā ziedojums organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Tik liela atsaucība ļāvusi savākt vairāk par 20 000 latu, kas palīdzēs 16 bērniem. Viņi kopā ar ģimenēm arī piedalījās simboliskā «Mazo sirsniņu» gājienā «Nike Riga Run» atklāšanas laikā, kas kļuva par dienas emocionālāko un saviļņojošāko mirkli. Tā bija kā pateicība ikvienam, kurš ziedojis un palīdzējis.  

«Nike Riga Run» 10 kilometru skrējiens vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts šosejā, un vēlme iegūt valsts meistarsacīkšu medaļas kalpoja par motivāciju labākajiem vieglatlētiem būt ierindā uz starta līnijas. Šajā disciplīnā arī bija vislielākais reģistrēto dalībnieku skaits. Par favorītiem visbiežāk minēja Dmitriju Jurkeviču, kurš nule Londonas olimpiskajās spēlēs startēja 1500 metru skrējienā, un Jāni Girgensonu, kuram šī sezona uzskatāma par vienu no labākajām karjerā. Savukārt Poļinas Jeļizarovas dalība bija pārsteigums daudziem, jo viņa tikai divas stundas pirms starta reģistrējās sacensībām. Kopā ar viņIem uz starta izgāja vairāk nekā 2300 skrējēju un arī 230 nūjotāju, kuri distancē devās vienlaicīgi. Neilgi pirms 10 kilometru skriešanas un nūjošanas starta savu distanci veica arī «Mazās sirsniņas» – labdarības projektā iesaistītie bērni ar savām ģimenēm, kurām šoreiz «Nike Riga Run» centās palīdzēt. Tas bija dienas emocionālākais mirklis, pēc kura mazuļi saņēma dāvanas no atbalstītājiem. Viņu vidū bija arī «Tallink», kas katrai «Mazajai sirsniņai“ dāvināja iespēju doties jūras ceļojumā uz Stokholmu.

«Ir liels gandarījums un prieks par to, ka «Nike Riga Run» pasākums kļuvis par tradīciju un arvien vairāk cilvēku atsaucas aicinājumam tajā piedalīties. Viņiem tas nav tikai sports, jo sacensības Latvijā notiek daudz un dažādas. Viens ir prieks par veikto distanci, bet šeit, «Nike Riga Run» papildus nāk prieks par labo darbu, kas paveikts, palīdzot «Mazajām sirsniņām». Domāju, ka šis pasākums kļūs arvien plašāks un populārāks. Tie, kuri piedalījās šogad, visticamāk atgriezīsies arī nākamgad, turklāt vēl uzrunās vēl kādu, jo tās ir patiesas, pozitīvas emocijas, kuras pievelk,» pauda organizācijas «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

Prognozes par skrējiena līderiem piepildījās, un distances 9. kilometrā Jurkevičs un Girgensons veica atrāvienu no pārējās grupas. Ātruma un sprintera īpašības izteiktākas ir Jurkevičam, kurš arī pirmais šķērsoja finiša līniju ar rezultātu 30:39,55. Girgensons bija otrais (30:49,80), bet trešo labāko laiku uzrādīja Lietuvas sportists Mariuss Diliūnass (30:59,50). Latvijas čempionāta ieskaitē bronza nonāca pie Andreja Sergejeva, kurš «Nike Riga Run» kopvērtējumā bija ceturtais (32:10,30).

Jānis Girgensons gan vēlāk tika pie uzvaras – 4x2,5 kilometru «Swedbank» stafetē, kurā SK Metroons» komandas sastāvā izcīnīja pirmo vietu ar rezultātu (30:08,10). Otrie finišēja «ABC software» (30:31,55), bet trešā bija komanda ar nosaukumu «Turlavas pagasts» (31:01,35). Tikmēr skolu konkurencē 7.-9. klašu grupā ātrākā bija Kalsnavas pamtskolas komanda (38:58,45), bet 10.-12. klašu ieskaitē – Jelgavas Valsts ģimnāzijas komanda «Mars» (37:56,65). Sportiskākās skolas titulu 7.-9. un 10.-12. klašu ieskaitē ieguva Jelgavas Valsts ģimnāzija, kas saņēma kopā 1000 latus no «Swedbank» jauna sporta inventāra iegādei.

Sieviešu konkurencē par līderi ātri vien izvirzījās Poļina Jeļizarova. Viņas ierastā disciplīna gan ir 3000 šķēršļu skrējiens, kurā piedalījās arī Londonas olimpiskajās spēlēs. Taču viņai izdevās saglabāt līderpozīcijas līdz finišam (33:17,15). Otro labāko rezultātu uzrādīja pērnā gada «Nike Riga Run» uzvarētāja Ilona Marhele (35:27,35), bet trešo – Anita Kažemāka (36:27,15).

Sacensību programma tika atklāta ar rollerslēpotāju startu 10 kilometru distancē. Par dienas pirmo uzvarētāju kļuva Pāvels Ribakovs no komandas «Arkādija» (19:41,25), kamēr Oskars Muižnieks no «A2» uzrādīja otro labāko rezultātu (19:44,30). Trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma Indulis Bikše (19:46,20). Tikmēr dāmu konkurencē Ingai Dauškānei izdevās aizstāvēt pērn «Nike Riga Run» izcīnīto titulu un finišu sasniegt pirmajai ar ievērojamu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām (22:42,65). Otrajā vietā ierindojās Andra Muižniece (23:53,50), bet trešā – Natālija Kovaļova (24:10,15).

Skrituļslidošanā šis bija pirmais gads, kad «Nike Riga Run» sacensības vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts, bet bērni līdz 12 gadu vecumam startēja atsevišķi. Par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva pērnā gada uzvarētāji – Oskars Pundurs un Laima Kaufiņa. Abi bijuši ātrākie arī iepriekšējos divos «Nike Riga Run», tāpēc vakar tika sveikti kā trīskārtējie sacensību čempioni. Pundura rezultāts finišā bija 18:02,60, kas bija ātrākais 10 kilometru distancē visā sacensību programmā. Kaufiņa finišēja ar laiku 18:04,15 Tikmēr vīriešu konkurencē pārējās divās vietās ierindojās Lauris Bitenieks (18:03,90) un Roberts Pundurs (18:03,95), bet sievietēm – Arta Irbe (20:49,90) un Aira Strautmane (20:51,25).

Savas sacensības aizvadīja arī bērni, kuriem šoreiz bija «Tallink» skriešana un skrituļslidošana. Dalībnieku pulks bija ievērojams, tāpēc starti notika pa vecuma grupām, bet pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma iespēju ar ģimeni doties jūras ceļojumā uz Stokholmu. Tikmēr skatītājus Mežaparka Lielajā estrādē priecēja karsējmeiteņu un deju grupas ar saviem priekšnesumiem, grupas «PeR» un «Lady's Sweet», kā arī dziedātājas Marta Ritova un Madary. Darbojās «LGK atrakcijas» piedāvātās izklaides, kā arī «Ziedot.lv» un «Swedbank» labdarības tirdziņš, «Avon» telts, «Sportland» un «Nike» tirdzniecības telts, «Veselības fabrikas» fitnesa vieta, «Sporta laboratorijas» telts un dažādas citas izklaides, kas padarīja dienu par īstiem svētkiem.

«Nike Riga Run» pasākumu, pēc provizoriskām aplēsēm, kopumā apmeklēja aptuveni 15 000 cilvēku. Sacensību dalībnieki bija gandarīti par iespēju apvienot sportošanu un labdarību, tāpēc pauda pārliecību, ka piedalīsies «Nike Riga Run» arī nākamgad. Reģistrēšanās tam jau sākusies interneta vietnē «nikerigarun.lv».

«Esmu pateicīgs katram no 6670 dalībniekiem, katram, kurš iesaistījās organizatoriskajos darbos, katram brīvprātīgajam palīgam un atnākušajam skatītājam, kuri ar savu ieguldījumu un klātbūtni atbalstīja «Nike Riga Run» un labdarības ideju kopumā. Mēs bijām kā vienota komanda, kas sanāca kopā, lai palīdzētu «Mazo sirsniņu» ģimenēm. Lielā atsaucība apliecinājusi, ka šis pasākums patīk un ir vajadzīgs sabiedrībai, tāpēc strādāsim, lai ar katru nākamo gadu «Nike Riga Run» kļūtu arvien labāks,» apliecināja «Sportland» valdes priekšsēdētājs Vents Aperāns.

Par «Nike Riga Run»:

«Nike Riga Run» ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām».

Pasākuma sauklis «Palīdzi skrienot!» vislabāk raksturo «Nike Riga Run» ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā «Nike Riga Run» savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Lai palīdzētu sagatavoties gaidāmajam startam, «Nike Riga Run» no aprīļa rīkoja bezmaksas grupas treniņus Mežaparkā katru otrdienu un ceturtdienu visos četros sporta veidos. Šis bija pirmais gads, kad varēja izmantot laika kontroles čipus un fiksēt sasniegtos rezultātus. Tiem, kuri bija reģistrējušies startam lielajam pasākumam, interneta vietnē «nikerigarun.lv» bija izveidoti savi profili, kuros vēlāk arī automātiski tika saglabāti treniņos uzrādītie rezultāti. Līdzīgi bija arī ar Sporta laboratorijas veiktajiem veselības testiem, kas treniņu dalībniekiem bija pieejami bez maksas ik mēnesi. Tās bija vispārējas pārbaudes, lai vispirms noteiktu organisma gatavību gaidāmajai slodzei, bet vēlāk ar datu palīdzību varēja analizēt treniņu lietderību un efektivitāti.

Plašāka informācija par «Nike Riga Run» gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē «nikerigarun.lv».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu