Robots «Curiosity» turpina pārsteigt (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Robots «Curiosity» kļuvis par pirmo automātisko zondi, kas veikusi audiotranslāciju ar Zemi, atrodoties uz citas planētas.

«Šī zonde ir kļuvusi par pirmo mākslīgo objektu uz citas planētas, kas atskaņojusi cilvēka runu, kas ierakstīta uz Zemes. Šajā audioklipā NASA direktors Čārlzs Boulders apsveica komandu ar veiksmīgu robota nogādāšanu uz Marsa. Šis ir nākamais solis cilvēces kustībai uz citām planētām. Šādi Boulders kļuvis par pirmo cilvēku, kas savdabīgā veidā «spēris kāju» uz sarkanās planētas,» preses konferencē sacīja ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) pārstāvis Deivs Leiverijs.

Turklāt «Curiosity» ierakstījis audioklipu, un veiksmīgi to nosūtījis uz Zemi. Šo ierakstu ir iespējams noklausīties NASA mājaslapā.

NASA preses konferencē arī paziņojusi, ka publicē jaunus interesantus fotoattēlus, kurus izdevies uzņemt «Curiosity»

Zinātnieki norāda, ka robotam izdevis nobildēt kalnu grēdu, kas ļoti līdzinās Lielajam kanjonam Ziemeļamerikā. Speciālisti plāno šo zonu pētīt, kad robots būs nokļuvis tai tuvāk.

Lai nokļūtu līdz šiem kalniem, robotam būs jādarbojas 100 dienas, veicot 10 kilometrus garu ceļu.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu