Olga Rajecka izdod DVD ar jubilejas koncertu operā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar ovācijām un apsveikumiem - to skaitā arī no Valsts prezidenta Andra Bērziņa - bagātu koncertu Dzintaros Olga Rajecka prezentējusi savu jauno DVD «Jubilejas koncerts Latvijas Nacionālajā operā». Tajā iekļautais video ieraksts ir filmēts pavasarī, kad māksliniece kopā ar Vidzemes kamerorķestri (diriģents Andris Veismanis) izpildīja savu jubilejas programmu «Svētku diena» - vienu no šā gada spilgtākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem latviešu mūzikā. 

Diskā redzami un dzirdami Olgas lielākie hiti, ko trīsdesmit gadu laikā sacerējuši Imants Kalniņš, Boriss Rezņiks, Valdis Atāls, Varis Vētra, Raimonds Pauls, Arnis Mednis, Aivars Zaltāns, Raimonds Macats un Uldis Marhilēvičs. Svinīgajā gaisotnē dīvai uz operas skatuves piebiedrojas koncerta viesi, viņas garās un piesātinātās karjeras līdzbiedri un sadarbības partneri dažādos periodos: «Turaidas Roze» ar solistu Uģi Rozi, vokālais kvartets «Eolika» ar komponistu Borisu Rezņiku, Aigars Grāvers, Varis Vētra, Uldis Marhilēvičs un Violetais Lielvārdes koris. Kā papildmateriāls DVD iekļauti Olgas klasisko hitu «Ziemeļvējā» un «Apvij Rokas» videoklipi, kas tapuši 90. gadu sākumā.

Koncerta un DVD producente Elita Mīlgrāve: «Jaunajā diskā redzamā koncerta repertuārs ir tik plašs un daudzviedīgs, un dalībnieku sastāvs tik reprezentatīvs, ka savā ziņā to iespējams uzskatīt par noteikta laikmeta un paaudzes mūzikas un noskaņojuma esenci, ko saviem cienītājiem sagādājusi viena no visu laiku spilgtākajām latviešu dziedātājām.»

Līdz ar DVD iznākšanu Olga Rajecka saka lielu paldies saviem atbalstītājiem un sponsoriem: «Bez jums es to nebūtu paveikusi! Tāpat vislielākais paldies Vidzemes kamerorķestrim un visiem pārējiem mūziķiem, kas bija ar mani šajā saviļņojošajā vasarā. Un, protams, arī tiem, kas sveica jubilejā, nāca uz koncertiem, iegādājās manu CD izlasi un biogrāfisko grāmatu «Mana svētku diena», tāpat visiem, kuru dzīvē ir atradusies vieta kādai manis dziedātai dziesmai!»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu