Nīderlandes basketbolisti sagādā Gruzijai pirmo zaudējumu EČ kvalifikācijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Negaidītu uzvaru 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvija, mačā pirmdien izcīnīja Nīderlandes valstsvienība.

Aizvadītajā pirmā apļa pēdējā spēlē Nīderlande savā laukumā ar rezultātu 91:88 (15:19, 24:28, 25:20, 27:21) pieveica Gruzijas izlasi, sagādājot tai pirmo zaudējumu šajā kvalifikācijas turnīrā.

Trešās ceturtdaļas sākumā Gruzijai bija 12 punktu pārsvars (50:42), tomēr turpinājumā Nīderlande pakāpeniski atspēlējās un pirms pēdējām desmit minūtēm mājinieki zaudēja vairs tikai ar 64:67. Vadību Nīderlandes basketbolisti pārņēma astoņas minūtes pirms mača pamatlaika beigām, bet pēc tam laukuma saimnieki iekrāja piecu punktu pārsvaru, ko nosargāja līdz spēles beigām.

Rezultatīvākais Nīderlandes izlasē ar 24 gūtiem punktiem bija Davids Jansens, bet Gruzijas valstsvienības rindās ikdienā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais Zaza Pačulija izcēlās ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmdien savā laukumā ar 89:53 pārliecinoši uzvarēja Rumānijas valstsvienību.D grupā pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Gruzijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Latvija izcīnījusi divas uzvaras, bet Rumānijas un Nīderlandes rēķinā pa vienam panākumam.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Otrā apļa izspēle sāksies ceturtdien, kad Latvijas izlase uzņems Bosniju un Hercegovinu, bet Nīderlande savā laukumā tiksies ar Rumāniju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu