ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā lieli pārsteigumi izpaliek (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV atklātā tenisa čempionāta vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačos pirmdien lieli pārsteigumi izpalika, jo otro kārtu bez problēmām sasniedza visi galvenie sacensību favorīti.

Vīriešu turnīrā otro kārtu salīdzinoši viegli sasniedza ATP pasaules ranga līderis Rodžers Federers no Šveices, kurš ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 pieveica mājinieku Donaldu Jangu.

Nākamajā kārtā Londonas olimpisko spēļu finālists Federers spēkosies ar vācieti Bjornu Fo, kurš pirmajā kārtā ar 6-2, 4-6, 6-4, 7-6 (7:5) apspēlēja Beļģijas tenisistu Maksimu Automu.

Vieglu panākumu pirmajā kārtā svinēja arī Londonas Olimpiādes čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš šajā turnīrā izlikts ar trešo numuru. Viņš ar 6-2, 6-4, 6-1 pieveica Krievijas pārstāvi Aleksu Bogomolovu.

Otrajā kārtā Mareju sagaida spēkošanās ar horvātu Ivanu Dodidžu, kurš savā pirmās kārtas cīņā ar 6-0, 6-1, 6-2 pārliecinoši uzvarēja japāni Hiroki Moriju.

Citā pirmās kārtas mačā pirmdien smagu uzvaru piecos setos izcīnīja ar 12.numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš ar 5-7, 2-6, 6-4, 6-2, 6-4 pieveica Marinko Matoseviču no Austrālijas.

Nākamajā kārtā Čiličs tiksies ar vācieti Daniels Brandsu, kurš pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-4, 7-6 (7:5) pārspēja Rumānijas tenisistu Adrianu Unguru.

No izliktajiem tenisistiem pirmo kārtu pirmdien nepārvarēja vienīgi vācietis Florians Maijers, kurš bija izlikts ar 22. numuru. Viņš spēkojās ar mājinieku Džeku Soku, taču pie sev nelabvēlīga rezultāta 3-6, 2-6, 2-3 nolēma neturpināt cīņu.

Tikmēr sieviešu turnīrā vieglu uzvaru pirmajā kārtā izcīnīja pašreizējā turnīra čempione Samanta Stosura no Austrālijas, kura šogad izlikta ar septīto numuru. Viņa ar 6-1, 6-1 sagrāva horvātieti Petru Martiču.

Otrajā kārtā Stosuras pretiniece būs rumāniete Edina Galovica, kura pirmajā kārtā ar 7-5, 6-4 pieveica Stefāniju Vegeli no Šveices.

Ļoti pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā pirmdien izcīnīja arī pasaules pirmā rakete Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 6-0, 6-1 neatstāja nekādas cerības krievietei Aleksandrai Panovai.

Nākamajā kārtā Azarenku sagaida duelis ar Beļģijas tenisisti Kirstenu Flipkensu, kura ar 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja čehieti Barboru Zahlavovu Stricovu.

Citviet otro kārtu sasniedza arī ar trešo numuru izliktā Londonas olimpisko spēļu fināliste un šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Marija Šarapova no Krievijas. Viņa pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-2 pieveica ungārieti Melindu Činku.

Nākamajā kārtā Šarapova tiksies ar spānieti Lurdesu Domingesu.

Citā pirmās kārtas mačā pirmdien pagājušā gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas ar 7-6 (8:6), 6-1 pārspēja slovēnieti Poļonu Hercogu.

Otrajā kārtā turnīra piektā rakete Kvitova samēros spēkus ar francūzieti Alizē Kornē.

Tāpat otro kārtu sasniedza arī ar devīto numuru izliktā ķīniete Na Li un sacensību 11. rakete Mariona Bartolī no Francijas.

Savukārt no izsētajām tenisistēm zaudējumu pirmajā kārtā pirmdien cieta ar 16. numuru izliktā vāciete Sabīne Lisicki, viņas tautiete Julija Gergesa, kurai turnīrā bija ticis 18.numurs, kā arī spāniete Anavela Medina Garrigesa, kura bija izlikta ar 27. numuru.

Lisicki ar 6-4, 2-6, 2-6 zaudēja rumānietei Soranai Kirstea, Gergesa ar 6-7 (4:7), 1-6 piekāpās Kristīnai Pliškovai no Čehijas, kamēr Garrigesa ar 3-6, 3-6 atzina citas Čehijas tenisistes Lūsijas Hradečkas pārākumu.

Jāpiebilst, ka pirmdien turnīra norisi būtiski ietekmēja spēcīgas lietusgāzes, kuru dēļ uz divām ar pusi stundām tika pārtrauktas cīņas visos kortos.

Kā ziņots, no Latvijas tenisistiem ASV atklātā čempionāta pamatsacensībās spēlēs Ernests Gulbis un Līga Dekmeijere.

Gulbis vīriešu vienspēļu pirmajā kārtā tiksies ar pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu. Paredzams, ka šis mačs tiks aizvadīts trešdien.

Savukārt Dekmeijere pārī ar bosnieti Mervanu Jugiču-Salkiču sieviešu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar mājiniecēm Samantu Kraufordu un Aleksandru Kīku.

Jau vēstīts, ka Anastasija Sevastova aizkļuva līdz sieviešu vienspēļu kvalifikācijas izšķirošajai, trešajai, kārtai, bet nespēja to pārvarēt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu