FIFA neatzīst par oficiālu Krievijas un Lietuvas izlašu pārbaudes spēli (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nav atzinusi par oficiālu pārbaudes spēli starp Krievijas un Lietuvas valstsvienībām, vēsta portāls «trud.ru».

Šī gada 29. maijā Šveices pilsētā Nionā notikušais mačs noslēdzās neizšķirti 0:0.

FIFA lēmumu neatzīt šo cīņu par oficiālu pieņēmusi, lai labāk cīnītos pret sarunātām spēlēm, līdz ar to šī spēle netiks skaitīta FIFA rangā.

Bez jau minētā mača starp Krieviju un Lietuvu FIFA oficiālas spēles statusu noņēmusi vēl vairākām cīņām. Noprotams, ka FIFA par oficiālām nav atzinusi visas tās spēles, kurās ceturtajam tiesnesim nebija FIFA kategorijas licences.

Pēc tam, kad šogad vairākas nacionālās izlases saskārās ar spēļu sarunāšanas skandāliem, FIFA ieviesa stingrākus noteikumus starptautisko spēļu reģistrācijā. Tā, piemēram, visiem tiesnešiem, kuri apkalpo maču, obligāti jābūt FIFA kategorijas licencei.

Kā ziņots, pagājušā gada augustā FIFA uz mūžu diskvalificēja septiņus tiesnešus, kuri 2011. gada sākumā ietekmēja Latvijas un Bolīvijas, kā arī Igaunijas un Bulgārijas pārbaudes spēļu rezultātus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu