Fotoradaru sāga: Ministrs neizslēdz, ka teorētiski vēl viss ir glābjams (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) teorētiski neizslēdz, ka [s:42279]līdz 28.septembrim, līguma izbeigšanas dienai,  vēl kas ir glābjams, taču praktiski neredz kā tas būtu īstenojams.

Intervijā Latvijas Radio Kozlovskis sacīja, ka tīri teorētiski turpināt sadarbību varētu tad, ja pats fotoradaru ražotājs, šajā gadījumā ne operators, stātos nopietnākās attiecībās ar valsti.

«Ja mums būtu garantija, šoreiz simtprocentīga, ka tie fotoradari būs,» sacīja ministrs.

Kozlovskis norādīja - netiek izslēgta arī iespēja, ka valsts varētu pārņemt pašus fotoradarus. Ministrs atturējās komentēt, cik valstij varētu izmaksāt fotoradaru pārņemšana.

Saskaņā ar līgumu 28.septembris ir pēdējā diena, kad līgums ar privāto partneri «Vitronic» vēl ir spēkā un runājot par to, kas notiks vēlāk, ministrs norādīja uz vairākiem iespējamiem scenārijiem.

Viens no scenārijiem, kurš ir visneizdevīgākais valstij, ir tas, ka fotoradari 29.septembrī vienkārši tiek demontēti un pazūd no ceļiem. Tam sekotu jauns iepirkums un diezgan liels pārtraukums, atzina ministrs.

Viņš arī neizslēdz tiesas procesu, taču atzīst, ka Valsts policijas izredzes tiek vērtētas kā vairāk nekā pozitīvas.

«Nepārtrauktības nodrošināšana ir vienīgais faktors, kas abas puses var sēdināt pie galda,» sacīja Kozlovskis.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu