Austrālijā par supervaroni pārģērbies vīrietis noņem automašīnu riteņu bloķētājus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Arājs/LETA

Austrālijas pilsētā Pērtā neuzmanīgus autovadītājus no soda glābj zaļā triko, krāsainās zeķēs un melnās peldbiksēs ģērbies vīrietis.

Neidentificētais vīrietis izmanto leņķa slīpmašīnu, lai noņemtu automašīnām uzliktos riteņu bloķētājus, aiztaupot to īpašniekiem 135 dolāru (76 latu) soda naudu. Pretī tiek prasīts neliels ziedojums, ko vīrietis atdodot bezpajumtniekiem.

Par «riteņu bloķētāju vīru» iesauktais vīrietis jau vairākas nedēļas darbojas Pērtā. Viņu intervēja vietējais laikraksts, taču noslēpumainais vīrietis atteicās atklāt savu vārdu, tomēr pastāstīja, ka par iedvesmas avotu kalpojis zilā triko tērptais «leņķa slīpmašīnas vīrs», kurš pirms gandrīz desmit gadiem noņēma riteņu bloķētājus Londonā un Kentā.

«Es palīdzu cilvēkiem,» viņš sacīja Pērtas laikrakstam «Sunday Times». «Neuzskatu, ka es bojātu svešu īpašumu.»

«Neiedomājami, cik daudz naudas kompānijas nopelna uz nevainīgu cilvēku rēķina. Un kur šī nauda paliek? Ne jau autostāvvietās un ceļu drošībā. Viņi to iebāž savās kabatās,» norādīja «riteņu bloķētāju vīrs».

Viņš, līdzīgi kā daudzi komiksu varoņi, nolēma cīnīties par taisnību, kad pats nonāca konfliktā ar likumu - arī viņa mašīnai reiz tika uzlikts riteņu bloķētājs.

«Es iebraucu stāvvietā un novietoju mašīnu, neredzot nekādas ceļazīmes. Kad biju nogājis nepilnus 100 metrus, auto jau bija uzlikts riteņu bloķētājs,» viņš atceras. «Tā bija krāpšana, jo viņi to gaidīja.»

Lai arī vīrietis ir populārs autovadītāju vidū, policija viņu uzskata par draudu sabiedrībai un aicina ziņot. «Viņš izdara noziegumus. Mēs tiksim ar viņu galā,» teica policijas pārstāvis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu