Nosaka garākus termiņus pirmās valsts tehniskās apskates veikšanai (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Valdība otrdien, 28.augustā, atbalstīja likumprojektu, kurā noteikti garāki termiņi valsts pirmās tehniskās apskates veikšanai. Likumprojekts «Grozījumi Ceļu satiksmes likumā» paredz, ka jauniem (iepriekš nereģistrētiem) vieglajiem automobiļiem, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500 kg, motocikliem, tricikliem un kvadracikliem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešu pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts Latvijā.

Tādējādi jauno transportlīdzekļu īpašniekiem tiks samazinātas administratīvās procedūras, jo transportlīdzekļiem līdz diviem gadiem tehniskais stāvoklis parasti ir labs - bez būtiskiem trūkumiem un bojājumiem. Par to liecina arī šobrīd pieejamā informācija par veiktajām pārbaudēm valsts tehniskajās apskatēs.

Valdībā atbalstītais likumprojekts skars arī citu transportlīdzekļu kategorijas. Jauniem kravas automobiļiem, piekabēm (puspiekabēm), kuru pilna masa ir virs 3500 kg un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts.

Arī autobusiem, vieglajiem taksometriem un autoapmācībai paredzētajiem un attiecīgi reģistrētajiem transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmreizēji reģistrēts. Otrā valsts tehniskā apskate minētajiem transportlīdzekļiem būs jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās valsts tehniskās apskates.

Visiem uzskaitītajiem transportlīdzekļiem līdz šim pirmo tehnisko apskati bija jāveic piecu dienu laikā pēc pirmās reģistrēšanas.

Likumprojekts stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī, bet pirms tam to jāapstiprina Saeimā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu