Vozņacki zaudē trešajā «Grand Slam» turnīra spēlē pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nesenā WTA ranga līdere Karolīne Vozņacki no Dānijas otrdien piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā.

Sacensību astotais numurs Vozņacki ar 2-6, 2-6 pārliecinoši piekāpās rumānietei Irinai-Kamelijai Begu.

Iepriekš šovasar viņa zaudēja arī Vimbldonas turnīra pirmās kārtas cīņā, līdz ar to dāniete cieta neveiksmi jau trešajā «Grand Slam» turnīru mačā pēc kārtas.

Iepriekšējos divos gados Vozņacki bija aizkļuvusi līdz ASV atklātā čempionāta pusfinālam, bet pirms tam 2009. gadā spēlēja arī finālā.

Tikmēr šobrīd WTA ranga 96. vietā esošo Begu, kura pagājušajā nedēļas nogalē svinēja savu 22.dzimšanas dienu, otrajā kārtā sagaida tikšanās ar Silviju Soleru-Espinosu no Spānijas, kura otrdien ar 6-3, 6-2 pārspēja krievieti Allu Kudrjavcevu.

Kopumā turnīrs joprojām iztiek bez ļoti lieliem pārsteigumiem. Sieviešu sacensībās no izliktajām tenisistēm vēl zaudēja amerikāniete Kristīna Makheila (izlikta ar 21. numuru), pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā itāliete Frančeska Skjavone (22.), Čehijas tenisiste Klāra Zakopalova (24.), rumāniete Monika Nikulesku (26.), Tamira Pašeka no Austrijas (29.) un ķīniete Šuai Pena (32.).

Tikmēr pie pārliecinošām uzvarām tika māsas Viljamsas.

Trīskārtējā sacensību čempione Serēna Viljamsa, kura šoreiz izlikta ar ceturto numuru, ar 6-1, 6-1 sagrāva savu tautieti Koko Vandeveiju, bet viņas vecākā māsa Venusa ar 6-3, 6-1 pieveica vēl vienu amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu.

Pārliecinošas uzvaras izcīnīja arī ar otro numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, sacensību sestais numurs Angelika Kerbere no Vācijas, serbiete Ana Ivanoviča, kura izlikta ar 12. numuru un itāliete Roberta Vinči, kurai ticis 20.numurs.

Vīriešu turnīrā pie panākuma tika ATP ranga otrais numurs Novaks Džokovičs, kurš tikai 73 minūšu laikā ar 6-1, 6-0, 6-1 neatstāja cerības uz panākumu itālim Paolo Lorenci. Džokovičs zaudēja savu servi pirmajā geimā, bet turpinājumā bija pārāks 18 no sekojošajiem 19 geimiem.

Nākamajā kārtā Džokoviču sagaida duelis ar brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu.

Starp pirmā desmitnieka tenisistiem pie uzvarām otrdien tika arī francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, čehs Tomašs Berdihs, bet no izliktajiem sportistiem zaudēja vienīgi Huans Monako no Argentīnas (16.) un francūzis Nikolā Maī (20.).

Tikmēr traumas dēļ savu dalību no turnīra atsaucis 2002. gada Vimbldonas čempionāta finālists Davids Nalvandjans. Viņam pirmajā kārtā bija plānots spēkoties ar savu tautieti, 2009. gada Ņujorkas sacensību čempionu Huanu Martinu del Potro, kuram tagad pretī stāsies kvalifikācijas «laimīgais zaudētājs» Florāns Serra no Francijas.

Trešdien pirmās kārtas cīņu vīriešu vienspēļu turnīrā beidzot aizvadīs arī latvietis Ernests Gulbis, kuru gaida duelis ar pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, kurš izlikts ar 21. numuru. Šis mačs varētu sākties ap plkst.21 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu