Gulbis iekļūst ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis trešdienas vakarā Ņujorkā sasniedza ASV atklātā čempionāta otro kārtu.

ATP pasaules rangā 145. vietā esošais Gulbis pirmajā kārtā ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5 un 6-3 uzvarēja vācieti Tomiju Hāsu, kurš pasaules rangā un šajā turnīrā izlikts ar 21. numuru.

Pirmajā setā tenisistiem pretinieka servi neizdevās lauzt līdz astotajam geimam, kad to paveica Hāss, ar ko bija pietiekami, lai vācietis uzvarētu setu ar 6-3. Jau otrā seta pirmajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, taču sestajā geimā latvietim izdevās lauzt pretinieka servi un panākt neizšķirtu 3-3. Devītajā geimā Gulbis atkal zaudēja savu servi, bet pēc tam Hāss neļāva pretiniekam izcīnīt nevienu punktu, svinot uzvaru otrajā setā ar 6-4.

Trešā seta trešajā geimā Gulbis pēc ilgstošas izspēles zaudēja savu servi, bet turpinājumā latvietis nospēlēja nedaudz pārliecinošāk par Hāsu, pretinieka servi laužot sestajā un desmitajā geimā, kas viņam nodrošināja uzvaru šajā setā ar 6-4. Jāpiebilst, ka ļoti garā sestā geima izspēlē latvietis izmantoja ceturto breikbumbu.

Ceturtā seta piektajā geimā Gulbim izdevās atspēlēt vienu breikbumbu, bet 12. geimā Latvijas tenisists lauza pretinieka servi, kas viņam ļāva setu noslēgt savā labā.

Izšķirošajā setā Gulbis vācieša servi lauza astotajā geimā, bet nākamajā geimā latvietis prata atspēlēties no 15:30, svinot uzvaru cīņā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Turnīra otrajā kārtā Gulbis tiksies ar amerikāņu tenisistu Radžīva Rema un Stīva Džonsona dueļa uzvarētāju, trešajā kārtā iespējama tikšanās ar francūzi Rišāru Gaskē, kurš izlikts ar 13. numuru, bet ceturtajā kārtā kā potenciāli spēcīgākais tenisists pretī var nākt ATP ranga piektās vietas īpašnieks spānis Davids Ferrers.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu