Ganā aizturētais Latvijas valstspiederīgais atbrīvots no ieslodzījuma (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ganā par augsta ranga militārpersonas iepļaukāšanu aizturētais Latvijas valstspiederīgais atbrīvots no ieslodzījuma pret drošības naudu, vēsta vietējie mediji.

Latvijas valstspiederīgais inženieris Mihails Laricevs aizturēts pagājušajā nedēļā Takoradi lidostā, kur viņš gatavojās iekāpt Ganas gaisa spēku lidmašīnā.

Kāpjot lidmašīnā, Laricevs bijis alkohola reibumā un rokās turējis šķiltavas un cigareti. Takoradi gaisa spēku bāzes otrais augstākais komandieris, kura vārds netiek minēts, Laricevam par to aizrādījis un licis cigareti un šķiltavas ielikt bagāžā.

Laricevs apvainojies par aizrādījumu un atbildē iepļaukājis militārpersonu.

Par uzbrukumu virsniekam Laricevs aizturēts. 24.augustā viņš stājās Takoradi apgabala tiesas priekšā, kas noraidīja viņa pieteikumu par vainas atzīšanu apmaiņā pret maigāku sodu.

Otrdien notikušajā tiesas sēdē Laricevs noliedza savu vainu. Tiesa deva atļauju atbrīvot apsūdzēto pret 10 000 Ganas sedu (aptuveni 3000 latu) drošības naudu, kā arī līdz lietas izskatīšanas beigām lika atņemt viņam pasi, lai neļautu Laricevam aizbēgt no valsts.

Tālāko lietas izskatīšanu tiesa atlikusi uz nākamo nedēļu.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai LETA sacīja, ka ĀM ir informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Ganā un iespēju robežās seko šīs lietas attīstībai. Pēc palīdzības aizturētais nav vērsies.

Ziņas par Ganas militārpersonas iepļaukāšanu izraisījušas asas diskusijas Ganas ziņu portālos, vietējiem iedzīvotājiem paužot sašutumu par kaut kāda «nožēlojama baltā no nabadzīgās Latvijas» visatļautību.

Daži komentētāji pauž pārliecību, ka apsūdzētais noteikti bijis iesaistīts uzbrukumos melnādainajiem savā dzimtajā valstī.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu