Juris Laizāns atgriežas «Skonto» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kādreizējais Latvijas futbola izlases pussargs Juris Laizāns atgriezies Latvijas virslīgas klubā Rīgas «Skonto», vēsta turnīra oficiālā mājaslapa internetā.

33 gadus vecais Laizāns jau trešo reizi atgriezīsies savā pirmajā profesionālajā darba vietā - «Skonto» komandā. Šī viņam būs trešā Latvijas virslīgas čempionāta sezona pēc kārtas, jo 2010. un 2011 .gada čempionāti tika sākti tieši «Skonto» rindās. Pirms diviem gadiem jūlija beigās Laizāns pameta «Skonto», lai pievienotos Krievijas pirmās līgas klubam Belgorodas «Saļut».

Pēc tam nākamā sezona atkārtoti tika sākta «Skonto» komandā, bet sezonas vidū Laizānam izdevās panākt vienošanos ar citu Krievijas pirmās līgas čempionāta klubu Voroņežas «Fakel», ar kuru gan pirms neilga laika tika pārtrauktas darba attiecības, un Laizāns atgriezās Rīgā.

Laizāns ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem, ko apliecina arī ievērojamais spēļu skaits valstsvienībā - 108 mačos gūti 15 vārti. Viņš no izlasē pašreiz aktīvajiem futbolistiem ir trešais rezultatīvākais.

Savas karjeras laikā Laizāns ir pārstāvējis arī tādus Krievijas klubus kā Maskavas CSKA, Maskavas «Torpedo», FK «Rostov», Krasnodaras «Kubaņ» un Jaroslavļas «Šiņņik».

Laizāns ir pirmais Latvijas futbolists, kuram izdevies triumfēt kādā no Eiropas kausu turnīriem, - 2005. gadā viņa pārstāvētā CSKA komanda uzvarēja UEFA kausa izcīņā (tagad - UEFA Eiropas līga).

Latvijas virslīgas čempionātā futbolistu pāreju periods noslēdzās jau 30. jūlijā, taču viens no izņēmuma punktiem vēlākai spēlētāju pieteikšanai paredz - ja spēlētājam ir beidzies līgums Latvijas Futbola federācijas (LFF) reģistrācijas periodā un to apstiprina arī konkrētās valsts federācija, drīkst sekot spēlētāja pieteikšana virslīgas čempionātā ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc reģistrācijas perioda beigām.

LFF Sacensību daļa vēsta, ka Laizāns varēs iziet laukumā «Skonto» komandas sastāvā uzreiz pēc visas nepieciešamās dokumentācijas saņemšanas no Krievijas Futbola savienības (RFS).

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā šobrīd «Skonto» ar 50 punktiem 25 spēlēs ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no līdervienības Daugavpils «Daugava».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu