Juri Žagaru apstiprina par topošā Vidzemes Mūzikas un kultūras centra projekta vadītāju (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

30.augustā Cēsu novada domes sēdē deputāti Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāja amatā vienbalsīgi apstiprināja Cēsu pašvaldības deputātu un aktieri Juri Žagaru, aģentūra LETA uzzināja Cēsu novada domē. 

Kā pastāstīja pašvaldības izpilddirektors, personāla atlases komisijas vadītājs Andris Mihaļovs, izsludinātājā konkursā uz šo amatu bija pieteikušies pieci pretendenti, taču konkursa nolikumā noteiktajiem kritērijiem atbilda tikai viens - Juris Žagars, kurš arī tika virzīts apstiprināšanai jaunajā amatā.

Kā informēja pašvaldībās pārstāvis Andris Vanadziņš, domes sēdē Žagars iepazīstināja deputātus ar savu jaunās koncertzāles attīstības redzējumu. Viņš atzina, - lai nodrošinātu kvalitatīvu māksliniecisko programmu un reģionālas koncertzāles statusam atbilstošu darbību, noteikti nepieciešams valsts līdzfinansējums. «Pretējā gadījumā jaunais mūzikas centrs vienkārši būs liels un pašvaldībai ļoti dārgi izmaksājošs kultūras nams,» uzsvēra Žagars, atzīmējot, ka viņam ir pieredze līdzekļu piesaistē.

Pēc Žagara ieskatiem, mūzikas un kultūras centra finansējumu veidotu trīs avoti - valsts, pašvaldības un pašu nopelnītie līdzekļi. Summa, ko Mūzikas un kultūras centrs varētu saņemt no valsts mākslinieciskās programmas nodrošināšanai ir 150 000 latu. Kopā ar citu reģionālo koncertzāļu vadītājiem svarīgi ir panākt, lai tiktu pieņemts likums par valsts finansējumu reģionālo koncertzāļu darbības nodrošināšanai.

Žagars pastāstīja, ka Mūzikas un kultūras centrā jeb Vidzemes filharmonijā notiks akadēmiskās un populārās mūzikas koncerti, dramatisko teātru izrādes, darbosies Vidzemes kamerorķestris, notiks mākslas izstādes, uzstāsies arī amatiermākslas kolektīvi.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, viņš apliecināja, ka novada amatiermākslas kolektīviem jaunajā centrā būs telpas mēģinājumiem, kā arī iespējas rīkot koncertus uz lielās skatuves, pie nosacījuma, ja šie koncerti būs apmeklēti.

LETA jau ziņoja, ka šā gada maijā Cēsīs notika svinīga pamatakmens likšanas ceremonija Vidzemes Mūzikas un kultūras centra jaunbūvei.

Pagājušajā gadā tika sākta Cēsu Kultūras centra rekonstrukcija. Tās rezultātā vēsturiskā ēka pārtaps par mūsdienīgu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, tajā būs mājvieta Cēsu mūzikas vidusskolai un bērnu mūzikas skolai, novada amatiermākslas kolektīviem un Vidzemes kamerorķestrim.

2011.gada 20.jūnijā tika parakstīts līgums ar AS «UPB» par Vidzemes Mūzikas un kultūras centra izbūvi. Būvniecības līguma kopējā summa ir 7 887 939 lati. Noslēgtais līgums par Cēsu kultūras nama ēkas pārbūvi paredz, ka būvdarbi noslēgsies 2013.gada beigās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu