Ar mājieniem par «demokrātisko Krieviju», Madonna iesaka amerikāņiem novērtēt doto brīvību (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Atgriežoties ASV pēc trīs mēnešus ilgās Eiropas koncertturnejas, popmūzikas leģenda Madonna otrdien faniem ieteica novērtēt viņiem doto brīvību. «Nekad neaizmirstiet, kā jums paveicies ar valsti, kurā dzīvojat, un jums doto brīvību,» viņa koncerta laikā teica amerikāņu faniem, atsaucoties uz krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm piespriesto divu gadu cietumsodu.

Kā ziņots, grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par akciju «Dievdzemdētāja, padzen Putinu», kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Maskavas tiesa 17.augustā atzina trīs «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

«Ceļojot pa pasauli, esmu pārliecinājusies, ka Amerikā pastāv vārda un izpausmes brīvība,» sacīja 53 gadus vecā dziedātāja.

«Ne velti es uzstājos pilsētā, kurā tika parakstīta Neatkarības deklarācija,» viņa norādīja gandrīz 20 000 fanu, kas bija sapulcējušies viņas koncertā Filadelfijā. «Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī.»

Kā LETA ziņoja iepriekš, par atbalsta izteikšanu homoseksuāļiem vairāki aktīvisti Krievijā vērsušies tiesā pret popdīvu Madonnu, pieprasot piedzīt no dziedātājas 333 miljonus rubļu (5,96 miljonus latu) lielu kompensāciju par homoseksuālisma propagandēšanu nepilngadīgajiem, kas Sanktpēterburgā ir nelikumīga.

Madonna norādīja amerikāņu faniem, ka Sanktpēterburgā seksuālās orientācijas dēļ esot apcietināti 80 homoseksuāli vīrieši. «Nekļūstiet resni un slinki un nenovērtējiet savu brīvību par zemu,» viņa aicināja klausītājus.

Kā ziņots, uzstājoties Maskavā, Madonna pārtrauca koncertu, lai pavēstītu apmeklētājiem, ka lūdz Dievu par «Pussy Riot» dalībnieču atbrīvošanu. Līdzīgi kā «Pussy Riot» «panku lūgšanas» laikā, viņa uz skatuves valkāja slēpošanas masku un koncerta laikā izģērbās līdz krūšturim, lai parādītu faniem uz muguras uzrakstīto grupas nosaukumu.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu